EMA a suspendat procedura de aprobare a vaccinului anti-Covid Sputnik V

18/03/2022
EMA a suspendat procedura de aprobare a vaccinului anti-Covid Sputnik V

EMA a suspendat procedura de aprobare a vaccinului anti-Covid Sputnik V

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-a-suspendat-procedura-de-aprobare-a-vaccinului-anti-covid-sputnik-v/

Procedura de aprobare de catre Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a vaccinului rusesc anti-COVID-19 Sputnik V a fost suspendata pe termen nedefinit, au anunţat ii al instituţiei, potrivit DPA.

“In prezent, nu exista nicio activitate comuna si nu avem niciun contact cu autoritatile ruse”, a declarat Fergus Sweeney, directorul departamentului de studii clinice din cadrul EMA. “Nu anticipam o reluare a procedurii in viitorul apropiat”, a adaugat el, citat si de Agerpres.

Deocamdata nu este clar daca intreruperea comunicarii specialistilor de la EMA cu oficialii rusi are legatura cu invadarea Ucrainei de catre Rusia, un eveniment ce a atras o serie de sanctiuni europene impotriva Moscovei.

Remintim ca EMA a inceput sa examineze vaccinul Sputnik V in urma cu un an, ca parte a procesului sau de autorizare a unor produse medicale. Procedura implica examinarea datelor medicale obtinute din studii si teste.

Potrivit surselor citate, evaluarea vaccinului Sputnik V a fost amanata de mai multe ori din cauza absentei unor date medicale importante.

Etichete: Sputnik V, vaccin anti-covid rusesc, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: