EMA a lansat procedura de evaluare a vaccinului german impotriva Covid-19 dezvoltat de CureVac

12/02/2021

EMA a lansat procedura de evaluare a vaccinului german impotriva Covid-19 dezvoltat de CureVac

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-a-lansat-procedura-de-evaluare-a-vaccinului-german-impotriva-covid-19-dezvoltat-de-curevac/

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a lansat o procedura de evaluare in timp real a vaccinului candidat dezvoltat de compania germana CureVac impotriva Covid-19, transmite Reuters.

Comitetul pentru medicamente de uz uman din cadrul EMA va examina datele studiilor aflate in desfasurare pana cand vor exista suficiente date clinice pentru aprobare, a indicat agentia, dupa cum relateaza si Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Neuropatia diabetica

CureVac a inceput testele pe scara larga cu vaccinul sau candidat, care foloseste tehnologia ARNm de generatie viitoare, in Europa si America Latina in decembrie si se asteapta la o prezentare initiala a rezultatelor in martie sau aprilie.

Potrivit surselor citate, EMA afirma ca decizia sa de a incepe procedura de ‘revizuire continua’ pentru vaccinul CVnCoV s-a bazat pe rezultatele preliminare ale studiilor de laborator si ale studiilor clinice timpurii pe adulti.

De asemenea, CureVac lucreaza cu compania GSK pentru a dezvolta un vaccin care sa se adreseze mai multor variante ale coronavirusului cu o singura doza, avand in vedere aparitia unor mutatii mai contagioase.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin curevac, agentia europeana a medicamentului

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CNAS: Proiectul noului Contract-cadru, in dezbatere publica

OMS: Va fi prematur si nerealist sa credem ca vom termina cu acest virus pana la sfarsitul anului

Sanitas: Daca sindicatele nu sunt primite la masa negocierilor, atunci oamenii se vor revolta in mod spontan si va fi haos

Numarul persoanelor vaccinate anti-Covid din Romania a trecut de 1.000.000

Estimarile arata ca vaccinurile anti-Covid ofera o protectie de cel putin un an