Elvetia lucreaza la un vaccin impotriva Covid-19 | Imunizarea ar putea incepe din toamna

22/04/2020
Elvetia lucreaza la un vaccin impotriva Covid-19 | Imunizarea ar putea incepe din toamna

Elvetia lucreaza la un vaccin impotriva Covid-19 | Imunizarea ar putea incepe din toamna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/elvetia-lucreaza-la-un-vaccin-impotriva-covid-19-imunizarea-ar-putea-incepe-din-toamna/

Sperante in lupta cu Covid-19 vin si din Elvetia, acolo unde un imunolog a declarat ca din luna octombrie ar putea incepe imunizarea in masa a populatiei cu ajutorul unui vaccin nou creat.

Potrivit DPA, Agentia Elvetiana pentru Produse Terapeutice, Swissmedic, a confirmat ca poarta discutii in acest sens cu mai multi oameni de stiinta, inclusiv cu Martin Bachmann, care lucreaza la Spitalul Universitar din Berna.

“Acest calendar este extrem de optimist, dar nu este complet exagerat. Tinand cont de urgenta cauzata de pandemia de coronavirus, vorbim despre cateva saptamani, nu de cateva luni, in ceea ce priveste procedurile de avizare”, a declarat Lukas Jaggi, purtator de cuvant al Swissmedic, citat si de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

El a mai adaugat ca daca noul vaccin va indeplini criteriile cerute, decizia de aprobare ar putea fi luata inainte de incheierea acestui an.

Cercetatorul imunolog Martin Bachmann a declarat ca a realizat deja cu succes mai multe teste pe soareci. In dezvoltarea acestui vaccin sunt implicat si alti parteneri din China si Letonia.

Etichete: vaccin covid-19, vaccin coronavirus, vaccin coronavirus elvetia, preventie coronavirus, studiu vaccin covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: