Educatie: Primul manual de nutritie din Romania pentru scolarii mici

01/02/2012

Educatie: Primul manual de nutritie din Romania pentru scolarii mici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-primul-manual-de-nutritie-din-romania-pentru-scolarii-mici/

lygia alexandrescu primul manual de nutritie pentru scolarii miciAstazi s-a lansat primul manual de nutritie pentru scolarii mici, avizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, introdus ca optional in curicula scolara din Romania. Autoarea manualului aparut la Editura Aramis este nutritionista Lygia Alexandrescu, lector universitar.

“Alimentatia echilibrata este esentiala pentru cresterea copiilor nostri si transformarea lor in adulti sanatosi. Activitatea fizica regulata si odihna sunt alti doi parametri importanti in dezvoltarea lor armonioasa. Educatia nutritionala trebuie sa inceapa in copilarie si principiile acesteia sa fie urmate pe tot parcursul vietii, asigurandu-se astfel o stare de sanatate robusta si un nivel crescut de confort al vietii, in toate etapele sale. Asa s-a nascut ideea acestui manual, dedicat copiilor din clasa a IV, copii care au deja notiunile de baza privind corpul uman”, a tinut sa precizeze dr. Lygia Alexandrescu (foto).

Lucrarea este structurata in patru mari capitole:

  1. Stil de viata sanatos – consolideaza si aprofundeaza cunostintele copiilor asimilate la orele de educatie pentru sanatate
  2. Nutrienti speciali – capitolul prezinta valoarea nutritiva si energetica a substantelor continute de alimente
  3. Piramida alimentara explicata – prezinta grupele de alimente
  4. Etichetele alimentelor – prezinta datele cuprinse de etichetele produselor alimentare si explica modul de citire si interpretare a acestora.

Manualul a fost asteptat de invatatori si educatori, care in luna februarie pot opta pentru materia respectiva, si mai tarziu pentru manualul “Cum sa ne hranim sanatos”.

In opinia medicilor prezenti la lansare, acesta va contribui la educarea actualei generatii mult mai bolnava ca generatiile vechi.

 
Autor: Alexandra Manaila
Sursa: PaginaMedicala.ro

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: