Educatie pacienti: Varicela in timpul sarcinii – Riscuri si masuri de preventie

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

22/08/2013

Varicela in timpul sarcinii – Riscuri si masuri de preventie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/varicela-in-timpul-sarcinii-riscuri-si-masuri-de-preventie/

Varicela in timpul sarcinii se incadreaza in cazurile de risc crescut ale bolii, alaturi de cel al nou-nascutilor, adolescentilor si a persoanelor cu un sistem imunitar scazut. Femeile insarcinate au un risc crescut de pierdere a sarcinii sau de a face pneumonie variceloasa daca au varicela in timpul sarcinii.

Cum poate afecta copilul varicela din timpul sarcinii

Un copil care s-a nascut la cateva zile dupa ce mama s-a imbolnavit cu varicela are un risc crescut de a face o forma severa de varicela la copii (conform www.webmd.com).

Copii care sunt nascuti de femei care au avut varicela in primul sau in al doilea trimestru al sarcinii, pot sa dezvolte sindromul varicelei congenitale, conform aceleeasi surse. Aceasta afectiune poate determina ca nou-nascutul sa aiba deficiente din nastere precum probleme de vedere.

Femeile insarcinate care au varicela in ultima parte a sarcinii sunt expuse riscului de a face pneumonie variceloasa. Aceasta afectiune poate cauza afectiuni severe si chiar decesul.

Masuri pentru a preveni varicela in timpul sarcinii

Daca nu au avut varicela, femeile insarcinate trebuie sa consulte medicul de familie asupra riscului pe care o presupune varicela in cazul unei femei gravide.

In cazul in care nu s-a vaccinat, trebuie sa se evite locurile in care poate intra in contact cu un bolnav de varicela pentru a nu lua boala.

O persoana se poate imbolnavi de varicela si in momentul in care un bolnav care are virsului stranuta sau tuseste in preajma sa.

In cazul in care o femeie insarcinata identifica primele simptome de varicela, este important sa consulte medicul intr-un timp cat mai scurt.

Pentru a va informa care sunt cauzele si simptomele principale ale varicelei, dar si pentru a afla recomandarile medicului in cazul varicelei cititi si AICI.

Autor: Anamaria Blanaru

2 Comentarii

  1. Cazacu says:

    Bună ziua sunt însărcinată în 36 de săptămâni și am întrat în contact cu persoane care are varicela ce se intampla

  2. Maya says:

    Buna,am aflat ca sunt însărcinată in câteva săptămâni si eu am avut varicela si as vrea sa va intreb daca a afectat sarcina.ultima menstruatie a fost pe 1 noiembrie si eu am facut vărsat de vânt pe 18 noiembrie.Multumesc

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: