Educatie pacienti: Simptome specifice ale tipurilor de conjunctivita

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

07/08/2013

Simptome specifice ale tipurilor de conjunctivita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/simptome-specifice-ale-tipurilor-de-conjunctivita/

conjunctivitaIn afara simptomelor generale ale conjunctivitei precum inrosirea ochiului, secretii lacrimale purulente galbene, se pot adauga si simptome specifice ale conjunctivitei infectioase sau alergice.

Simptome ale conjunctivitei infectioase

Pacientii care au conjunctivita infectioasa pot experimenta simptome particulare precum senzatie de arsura in ochi, senzatie de nisip in ochi, lipirea pleoapelor dimineata la trezire.

Simptome ale conjunctivitei alergice

Conjunctivita alergica poate sa apara daca persoana se expune la alergeni precum polenul din copaci, mai ales in timpul primaverii, polenul de la flori in timpul verii.

In cazul persoanelor alergice la polen, acesta poate cauza simptome ale alergiei precum stranutul sau nasul infundat cu secretie apoasa.

Alergiile cauzate de animalele de casa pot afecta ochii, prin urmare este foarte importanta diagnosticarea corecta a conjunctivitei si diferentierea simptomelor afectiunii de cele ale alergiei.

Simptome ale conjunctivitei papilare gigante

In acelasi timp, multe persoane pot dezvolta alergii la lentilele de contact care determina conjuntivita papilara giganta. Acest tip de conjunctivita poate cauza complicatii prin urmare e foarte importanta consultarea medicului la aparitia simptomelor.

Cand sa cerem imediat sfatul medicului

Exista cateva simptome particulare care pot fi semnul unor afectiuni grave ale ochilor precum durere in ochi, sensibilitate la lumina, probleme de vedere, roseata in unul sau in ambii ochi.

In acest caz, medicul poate diagnostica daca este vorba despre o complicatie a conjunctivitei sau despre o alta afectiune.

Pentru mai multe informatii despre cauzele, simptomele conjunctivitei, precum si pentru recomandarile medicului cititi si https://www.formaremedicala.ro/conjunctivita/.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: