Educatie pacienti: Simptome in miopie care afecteaza activitatea pacientului

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

25/09/2013

Simptome in miopie care afecteaza activitatea pacientului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/simptome-in-miopie-care-afecteaza-activitatea-pacientului/

Simptome in miopie care afecteaza activitatea pacientuluiMiopia este o tulburare a vederii prin care pacientul are probleme in a distinge clar obiectele de la distanta, reusind insa sa vada bine obiectele de aproape. Anumiti cercetatori sustin ca miopia este ereditara sau ca este cauzata de suprasolicitarea vederii la locul de munca.

Factori externi care pot cauza tulburari de vedere, conform American Optometric Association

 • Unele persoane pot sa prezinte simptome ale miopiei doar pe timpul noptii. Acest tip de miopie este cauzata de lipsa suficienta a luminii care face imposibil focusul
 • Persoanele care, la locul de munca, trebuie sa priveasca foarte aproape obiectele cu care lucreaza. Dupa o perioada indelungata de privire foarte aproape a unui obiect, devine dificila restabilirea focusului pe obiecte la distanta. Simptomele determina o falsa miopie, de vreme ce vederea buna este restabilita dupa o scurta perioada de timp.
 • Modificarile in vedere pot fi cauzate de ridicarea nivelului de sange la pacientii cu diabet
 • Tulburarea vederii poate fi si un prim simptom al cataractei

Simptome principale ale miopiei

 • Obiectele privite la distanta nu pot fi percepute clar
 • In cazuri severe ale miopiei, si vederea de aproape a obiectelor poate fi afectata
 • Pacientul poate avea dureri de cap si senzatia de ochi obositi prin suprasolicitarea lor in distingerea obiectelor la distanta
 • Miopia poate cauza dificultate in distingerea chipurilor de la distanta

Cum recunoastem miopia la copii

Miopia apare de obicei la varsta pubertatii, dar poate fi diagnosticata si la o varsta mai frageda.

 • Copiii cu miopie pot avea dificultati in a vedea ce scrie pe table la scoala sau in a se uita la televizor de la distanta.
 • Copiii mai mici pot crede ca tulburarea de vedere cauzata de miopie este normala, de aceea diagnosticarea la multi dintre ei se poate face cand incep scoala si descopera ca au dificultati sa citeasca ce scrie pe tabla.
 • Un copil cu miopie poate sa aiba dureri de cap, ameteli, senzatie de oboseala a ochilor.

Pentru a diagnostica la timp miopia, este important sa consultati medicul oftalmolog.

Medicii trebuie sa recomande parintilor sa asigure copiilor consulturi oftalmologice regulate.

In acelasi timp, parintii trebuie sa se asigure ca la scoala copii nu au dificultati in a citi ce scrie pe tabla sau in a distinge clar obiectele la distanta.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: