Educatie pacienti: Risc major de subdiagnosticare in infarctul miocardic la femei

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

24/03/2014

Risc major de subdiagnosticare in infarctul miocardic la femei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/risc-major-de-subdiagnosticare-infarctul-miocardic-la-femei/

cancer cerebralInfarctul miocardic la femei poate avea consecinte deosebit de grave in cazurile in care medicii asociaza simptomele cu o criza de anxietate si nu cu afectiunea reala. Specialistii considera ca, in cazul femeilor, medicii asociaza mai rar simptomele cu o boala cardiaca decat in cazul barbatilor, ceea ce poate cauza subdiagnosticarea unor afectiuni cardiace.
Femeile cu risc mai mare de hipertensiune arteriala

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea McGill din Montreal au analizat riscurile decesului in cazul bolilor cardiace la femei si barbati.

Studiul a implicat peste 1000 de pacienti adulti pana in 55 de ani, internati in spitale canadiene, americane si elvetiene.

In urma studiului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca femeile au un risc mai mare de hipertensiune si diabet.

Femeile mai predispuse la anxietate si depresie

Riscul ca bolile cardiace sa fie subdiagnosticate la femei apare ca urmare a faptului ca medicii asociaza in multe cazuri simptomele cu stari depresive sau de anxietate.

In acest caz, sansele de a-si pierde viata in urma unui infarct miocardic sunt mai mari la femei decat la barbati.

Prevalenta sindromului coronarian acut este mai slaba la femei

Specialistii considera ca exista un risc mai mare in cazul femeilor ca bolile cardiace sa fie excluse din diagnostic atunci cand acestea se prezinta la urgente din cauza unor simptome de anxietate.

“Aceste rezultate sugereaza ca personalul de la triaj (repartizarea bolnavilor) este mai inclinat sa excluda originea cardiaca a unei boli la femeile care prezinta simptome de anxietate”, a precizat Louise Pilot, unul din autorii studiului.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

EMA va primi mai multe prerogative in ceea ce priveste penuria de medicamente in cazul unor crize

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID