Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat astazi cu reprezentantii medicilor de familie

22/07/2013

Echipele de conducere ale MS si CNAS au discutat astazi cu reprezentantii medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/echipele-de-conducere-ale-ms-si-cnas-au-discutat-astazi-cu-reprezentantii-medicilor-de-familie/

Eficientizarea sistemului medical prin Cardul de sanatateMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, impreuna cu Secretarul de Stat Adrian Pana, au avut astazi o intalnire cu reprezentantii Societatii Nationale de Medicina a Familiei si cu conducerea CNAS.

Printre temele abordate s-a numarat si distributia cardului national de sanatate.

Presedintele Societatii Nationale de Medicina a Familiei si-a exprimat dorinta de a lucra impreuna cu CNAS si MS in tot ceea ce inseamna activitate profesionala si debirocratizare. Ministrul Sanatatii i-a asigurat pe toti participantii la discutie de necesitatea finalizarii acestui obiectiv important pentru sistemul sanitar romanesc.

În urma intalnirii, conducerea MS impreuna cu SNMF si CNAS au convenit mai multe solutii posibile:

Distributia cardurilor de sanatate sa nu implice medicii de familie. În acest sens, au fost lansate mai multe propuneri de distributie a cardurilor, CNAS urmand sa hotarasca cele mai potrivite variante pentru ca acestea sa ajunga la pacienti.

De asemenea, MS, CNAS si SNMF au cazut de acord ca initializarea cardurilor din punct de vedere medical sa fie realizata prin cabinetele de medicina de familie, urmand sa se stabileasca criteriile. In ceea ce priveste cititoarele, acestea vor fi achizitionate centralizat, prin licitatie nationala, iar distribuirea si plata se vor negocia ulterior.

In urma discutiei, s-a stabilit ca pana saptamana viitoare, reprezentantii SNMF sa inainteze CNAS si MS propuneri de ameliorare a unor prevederi din Contractul Cadru si din normele acestuia, inclusiv prevederi pentru modificari legislative. Toate aceste propuneri vor fi analizate pentru ca, la sfarsitul saptamanii viitoare, sa fie supuse transparentei decizionale.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj