Echipe mobile de vaccinare in toate comunele din Romania

17/06/2021
Echipe mobile de vaccinare in toate comunele din Romania

Echipe mobile de vaccinare in toate comunele din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/echipe-mobile-de-vaccinare-in-toate-comunele-din-romania/

Medicul Valeriu Gheorghita spune ca in fiecare zi, o echipa mobila de vaccinare impotriva noului coronavirus va fi prezenta in localitatile din mediul rural, astfel incat, pana la sfarsitul lunii august, in cele peste 2.862 de comune din Romania sa se asigure accesul populatiei la vaccinare.

“Un element important pe care il avem in vedere – trecerea de la vaccinarea in centrele fixe la vaccinarea in centru si prin echipe mobile. Aici vorbim de conceptul ‘Orasul vaccineaza satul’. In fiecare zi, o echipa mobila va fi intr-o comuna, intr-o localitate din rural in urmatoarea perioada, incat, pana la sfarsitul lunii august, in cele peste 2.862 de comune din Romania sa avem echipe mobile care sa asigure accesul populatiei la vaccinare, pentru a ne pregati foarte bine pentru perioada urmatoare, care s-ar putea sa fie asociata cu un alt val de imbolnaviri si speram sa fie de o amplitudine si de o durata cat mai mica, pentru ca probabilitatea de imbolnavire, de recrudescenta in mod deosebit prin cresterea circulatiei cu tulpina Delta este foarte mare. (….) Tendinta este de a mobiliza cat mai mult echipe mobile mai ales catre zonele rurale”, a precizat presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, in prezent, peste 88% dintre persoanele care se vaccineaza cu prima doza se imunizeaza prezentandu-se direct la centrul de vaccinare fara programare in platforma.

Etichete: echipe mobile vaccinare anti-covid, vaccinare in zonele rurale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: