Echipamente performante pentru pacientii cardiaci critici

26/11/2019

Echipamente performante pentru pacientii cardiaci critici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/echipamente-performante-pentru-pacientii-cardiaci-critici/

Unitatea de supraveghere si tratament avansat al pacientilor cardiaci critici din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures a primit echipamente medicale perfomante achizitionate de Ministerul Sanatatii printr-un proiect al Bancii Mondiale.

Potrivit unui comunicat de presa al unitatii medicale, in dotarea unitatii au intrat deja un ecograf mobil portabil pentru anestezie si terapie intensiva, 10 paturi standard de terapie intensiva, trei module de infuzie ATI, opt module de infuzie intermediar ATI si sase seringi automate.

Continut educational:

“La intalnirea pe care am avut-o recent la Ministerul Sanatatii, cu reprezentantii Bancii Mondiale, am aflat oficial ca Unitatea de Supraveghere si Tratament Avansat al pacientilor Cardiaci Critici din cadrul Sectiei Clinice Cardiologie are cea mai mica rata de mortalitate din tara, 2,2 %, media de tara fiind 7,34%. Asa cum am spus si cu alte ocazii, in cadrul USTACC facem performanta, iar acest lucru se vede in rezultatele pe care le avem, atat in plan national, cat si international”, a declarat prof. dr. Theodora Benedek, sefa Sectiei Clinice de Cardiologie a SCJU Targu Mures, conform Agerpres.

Spitalul a mai precizat ca pana la sfarsitul anului vor fi livrate si alte echipamente medicale, respectiv sapte monitoare standard de semne vitale cu multiparamentri, trei monitoare avansate de semne vitale cu multiparamentri si trei ventilatoare mecanice standard.

Echipamentele achizitionate de Ministerul Sanatatii prin Banca Mondiala sunt destinate imbunatatirii capacitatii de lucru si a calitatii serviciilor de sanatate in unitatile de supraveghere si tratament avansat al pacientilor cardiaci critici.

Etichete: echipamente medicale performante, pacienti cardiaci, spitalul clinic judetean de urgenta targu mures,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Din 1 octombrie cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Proiect privind prelungirea suplimentarii numarului de posturi la DSP si Ambulanta

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional