Echipa multidisciplinara pentru cresterea calitatii vietii pacientului: Medic si psiholog

27/05/2019
Echipa multidisciplinara pentru cresterea calitatii vietii pacientului: Medic si psiholog

Echipa multidisciplinara pentru cresterea calitatii vietii pacientului: Medic si psiholog

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/echipa-multidisciplinara-pentru-cresterea-calitatii-vietii-pacientului-medic-si-psiholog/

Rolul psihologului clinician, al psihoterapeutului in echipa multidisciplinara medicala este tema unei conferinte ce se desfasoara, luni, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti ( SUUB). La eveniement participa participa numerosi specialisti in domeniu.

“Cum de multe ori internarea in spital declanseaza manifestari anxioase si stari negative, de neliniste, psihologul intervine pentru a-i asigura pacientului suportul emotional necesar si pentru a-l ajuta sa depaseasca starile depresive. (…) Avem o abordare holistica, iar cei 15 psihologi din cadrul spitalului au permanent grija de starea psihica a pacientilor”, scrie intr-un intr-un comunicat remis de SUUB.

Aceasta conferinta vizeaza importanta echipei multidisciplinare in care medicul lucreaza impreuna cu psihologul pentru cresterea calitatii vietii pacientului, pentru momentele sensibile pe parcursul diagnosticarii si cum trebuie sa fie transmis un diagnostic.

“In momentul de fata, impreuna cu Facultatea de Psihologie, desfasuram mai multe cercetari, avem studii pe care le-am initiat. (…) Suntem tot timpul intr-o echipa in functie de ce diagnostic are pacientul. Au inceput medicii sa ne ceara foarte mult sprijinul. Este un lucru extraordinar, si cand este vorba despre pacienti, si cand este vorba despre apartinatori, pentru ca, cel putin la Terapie Intensiva, avem foarte multa munca cu apartinatorii”, spus psihologul Mirela Zivari, citat de Agerpres.

An de an, la data de 27 mai se marcheaza Ziua Psihologului. La aceasta data, Parlamentul a emis Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica.

Etichete: echipa multidisciplinara, psiholog terapie, terapie pacienti, psihologi romania

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: