Echipa medicala din Danemarca, alaturi de medicii si asistentii romani

28/10/2021
Echipa medicala din Danemarca, alaturi de medicii si asistentii romani

Echipa medicala din Danemarca, alaturi de medicii si asistentii romani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/echipa-medicala-din-danemarca-alaturi-de-medicii-si-asistentii-romani/

La solicitarea statului roman de acordare de asistenta medicala prin Mecanismul European de Protectie Civila, o delegatie formata din 3 medici si 6 asistenti din Danemarca va desfasura in zilele urmatoarele o misiune umanitara, voluntara, in scopul sprijinirii cadrelor medicale din Romania in criza sanitara cauzata de coronavirusul SARS-CoV-2.

Actiunea de sprijin derulata de personalul specializat din Danemarca urmareste de o maniera prioritara implicarea in acordarea asistentei medicale de specialitate pacientilor aflati in stare grava, intubati, ventilati mecanic din ATI sau care necesita oxigen internati in cadrul Institutului National de Boli Infectioase Prof. Dr.Matei Bals din capitala.

“Solidaritatea europeana materializata prin actiuni concrete de sprijin ale tuturor tarilor afectate de situatii de urgenta diverse a reprezentat si continua sa reprezinte pasul premergator catre ceea ce numim in managementul situatiilor de urgenta, revenirea la starea de normalitate. Eforturile comune depuse de intreaga echipa, atat cea din Danemarca, cat si cea din Romania sunt considerabile, misiunea principala fiind implicarea in salvarea a cat mai multor vieti.”, transmite DSU intr-un comunicat de presa.

Pe tot parcursul misiunii, alaturi de echipa medicala sosita in sprijin vor fi si ofiteri din cadrul DEMA-Agentia Daneza pentru Managementul Situatiilor de Urgenta.

 

Etichete: echipa medicala din danemarca, pandemie romania, DSU

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: