ECDC prognozeaza o crestere puternica a cazurilor de Covid-19 pana la 1 august

16/07/2021

ECDC prognozeaza o crestere puternica a cazurilor de Covid-19 pana la 1 august

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ecdc-prognozeaza-o-crestere-puternica-a-cazurilor-de-covid/

Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) prognozeaza o crestere puternica a numarului de cazuri de COVID-19 in saptamanile urmatoare, urmand sa se ajunga la de aproape cinci ori mai multe cazuri noi pana la 1 august din cauza variantei Delta si a relaxarii masurilor antiepidemice, transmit AFP si Agerpres.

In zona care include Uniunea Europeana, agentia prognozeaza o incidenta de mai mult de 420 de cazuri noi la 100.000 de locuitori pentru saptamana care se incheie la 1 august, fata de sub 90 in saptamana trecuta.

Pentru saptamana care se termina la 8 august, proiectia sa cea mai indepartata, ECDC prognozeaza o noua crestere a incidentei, la peste 620 de cazuri la 100.000 de locuitori, mai relateaza sursele citate.

Chiar daca aceste proiectii raman ipoteze epidemiologice, acest nivel corespunde celui observat in timpul varfurilor epidemice din toamna lui 2020 si din aprilie 2021, conform datelor agentiei UE.

La momentul actual, tendinta este de crestere in doua treimi din cele 30 de state monitorizate de ECDE, ‘iar, in tarile cele mai afectate, cresterile cele mai puternice de cazuri si nivelurile cele mai ridicate de contaminare se regasesc la grupa 15-24 de ani, cu cresteri limitate pentru cei de peste 65 de ani’.

Etichete: ECDC, pandemie covid-19, cazuri de covid-19, varianta delta

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: