Peste 35.000 de decese din cauza infectiilor rezistente la antibiotice, anual, in Europa

18/11/2022

Peste 35.000 de decese din cauza infectiilor rezistente la antibiotice, anual, in Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ecdc-peste-35-000-de-decese-din-cauza-infectiilor-rezistente-la-antibiotice-anual-in-europa/

Peste 35.000 de persoane mor anual, in Europa, din cauza infectiilor rezistente la antibiotice, potrivit Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC).

“Asistam la cresteri ingrijoratoare ale numarului de decese atribuite infectiilor cu bacterii rezistente la antimicrobiene”, a declarat Andrea Ammon, directorul agentiei europene de sanatate, potrivit dpa.

“In fiecare zi, aproape 100 de persoane mor din cauza acestor infectii”, a mai spus Ammon, citat si de Agerpres.

Raportul ECDC de evaluare a rezistentei la antibiotice in Uniunea Europeana, Norvegia si Islanda in anii 2016-2020 a concluzionat ca impactul asupra sanatatii este comparabil cu cel al gripei, tuberculozei si HIV/SIDA combinate.

Nivelurile de rezistenta la antibiotice variaza semnificativ pe continentul european, potrivit raportului, cu cele mai scazute niveluri inregistrate in nordul Europei si cele mai ridicate in tarile din sudul si estul Europei.

Andrea Ammon a facut apel la eforturi suplimentare pentru a reduce utilizarea excesiva a antibioticelor, prevenirea infectiilor si imbunatatirea masurilor la nivel national.

Intr-un sondaj publicat de Comisia Europeana, 23% dintre respondenti au declarat ca au luat antibiotice in ultimul an – cea mai mica cifra din 2009.

“Totusi, trebuie facut mult mai mult”, a mai spus comisia intr-un comunicat.

Potrivit sondajului, trei din 10 europeni au afirmat ca stiu ca utilizarea nenecesara a antibioticelor le poate face ineficiente sau ca stiu despre utilizarea lor corecta si potentialele lor efecte secundare.

Etichete: antibiotice, infectii rezistente la antibiotice, ECDC

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: