ECDC: Numarul cazurilor noi de Covid-19 a revenit aproape de nivelul lunii martie

03/09/2020

ECDC: Numarul cazurilor noi de Covid-19 a revenit aproape de nivelul lunii martie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ecdc-numarul-cazurilor-noi-de-covid-19-a-revenit-aproape-de-nivelul-lunii-martie/

Numarul de infectari cu noul coronavirus a revenit in Europa la nivelurile consemnate in luna martie, cand pandemia si-a inceput faza de apogeu pe continent, potrivit conducerii Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC), care a subliniat, totusi, ca redeschiderea scolilor nu va implica in mod necesar noi riscuri, dupa cum transmite Reuters.

“Virusul nu a dormit peste vara. Nu si-a luat vacanta”, a spus Andrea Ammon, in cursul unei audieri in Parlamentul European, potrivit Agerpres.

Ea a precizat ca media acestei saptamani in Europa a fost de 46 de cazuri noi de coronavirus la 100.000 de locuitori si ca “aproape am revenit la cifrele pe care le-am vazut in martie”.

Conform datelor ECDC, in martie numarul de noi infectari a crescut constant pana la in jur de 40 la 100.000 de locuitori la sfarsitul lunii, ajungand apoi la circa 70 la 100.000 de locuitori la finele lui aprilie.

Cresterea actuala a numarului de cazuri este datorata in parte numarului mai mare de teste.

Totodata, cazurile noi sunt in mare parte ale unor persoane mai tinere, un tipar nou care a rezultat in stabilizarea numarului de spitalizari, dat fiind ca boala este mai grava pentru varstnici, care au fost loviti puternic in martie si aprilie, a mai indicat Andrea Ammon.

Ea a precizat totusi ca numarul de spitalizari este acum din nou in crestere, ceea ce indica noi cazuri de infectare inclusiv in randul varstnicilor.

Etichete: cazuri noi covid, cazuri coronavirus europa, ECDC

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Bani in plus de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar romanesc

Cum se descarca adeverinta de vaccinare in 6 pasi

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Observatorul de Sanatate: In Romania nu exista inca o cultura a raportarii erorilor in practicile sistemului medical