ECDC: Noua mutatie a coronavirusului este mai transmisibila in comparatie cu tulpinile existente

21/12/2020

ECDC: Noua mutatie a coronavirusului este mai transmisibila in comparatie cu tulpinile existente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ecdc-noua-mutatie-a-coronavirusului-este-mai-transmisibila-in-comparatie-cu-tulpinile-existente/

Noua mutatie a coronavirusului detectata in Regatul Unit este mai transmisibila in comparatie cu tulpinile existente, dar nu exista dovezi suficiente asupra severitatii acesteia, a anuntat Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC), citat de EFE.

Analizele preliminare efectuate pana in prezent releva un potential estimat de crestere a ratei de reproducere (R) cu 0,4 si o transmisibilitate cu 70% mai mare in comparatie cu celelalte tulpini, relateaza si Agerpres.

“Nu exista nicio indicatie in acest moment privind o severitate a infectiei asociata cu noua mutatie”, a indicat intr-un comunicat agentia cu sediul in Stockholm.

ECDC a mentionat ca sunt efectuate analize pentru a se determina riscul de reinfectare si eficacitatea vaccinurilor existente asupra noii tulpini, detectata deja in mai multe tari, printre care Danemarca, Olanda si Italia.

In conditiile in care “in prezent nu exista dovezi suficiente care sa indice amploarea cu care noua varianta a virusului se raspandeste in afara Regatului Unit, sunt necesare eforturi specifice pentru a preveni si controla raspandirea acestuia”, recomanda ECDC, potrivit surselor citate.

ECDC a cerut autoritatilor statelor membre ale UE sa ia masuri prompte, in special sa identifice rapid si sa izoleze persoanele venite din zonele afectate si contactii lor si sa intensifice testarea.

Multe tari din UE si nu numai, printre care si Romania, au anulat zborurile spre si din Marea Britanie si Irlanda de Nord.

Etichete: tulpina noua coronavirus, mutatie coronavirus, ECDC

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati