ECDC: Campania de vaccinare anti-Covid a intrat in impas | Pandemia nu s-a incheiat

27/04/2022
ECDC: Campania de vaccinare anti-Covid a intrat in impas | Pandemia nu s-a incheiat

ECDC: Campania de vaccinare anti-Covid a intrat in impas | Pandemia nu s-a incheiat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ecdc-campania-de-vaccinare-anti-covid-a-intrat-in-impas-pandemia-nu-s-a-incheiat/

Bilantul cazurilor de Covid-19 continua sa scada in Europa, la fel ca spitalizarile sau mortalitatea, desi campania de vaccinare a intrat in impas, a avertizat Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) citat de EFE.

“Avem o transmisibilitate in scadere, dar situatia este foarte variata in Uniunea Europeana, cum a fost si in perioada pandemiei. In pofida acestei scaderi, pandemia nu s-a incheiat, iar virusul este in continuare aici”, a declarat directoarea ECDC, Andrea Ammon, citat si de Agerpres.

Aproximativ 73% din populatia UE a fost vaccinata anti-COVID-19 cu schema completa, iar 64% dintre cei cu varsta peste 18 ani au primit si doza booster, desi cifrele au cunoscut o stagnare in ultimele saptamani.

Ratele de vaccinare variaza considerabil intre tari si intre grupurile de varsta. Astfel, in unele tari europene, doar jumatate din populatie a inceput programul de vaccinare, mai relateaza sursele citate.

In Europa, procentul total al celor cu varsta sub 18 ani vaccinati cu schema completa este de doar 23%.

In conditiile in care peste 60% dintre minorii cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani nu au fost vaccinati anti-COVID-19, procentul fiind si mai mare la categoria de varsta 5 – 9 ani, a precizat directoarea ECDC pentru boli prevenibile si imunizare, Lucia Pastore-Celentano.

Etichete: vaccinare anti-covid, contagieri covid-19, ECDC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: