Dupa 15 septembrie se estimeaza inceperea sezonului de vaccinare antigripala

02/09/2020
Dupa 15 septembrie se estimeaza inceperea sezonului de vaccinare antigripala

Dupa 15 septembrie se estimeaza inceperea sezonului de vaccinare antigripala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dupa-15-septembrie-se-estimeaza-inceperea-sezonului-de-vaccinare-antigripala/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca achizitia dozelor de vaccin antigripal pentru acest an se va realiza pe 9 septembrie, urmand ca, dupa 15 septembrie sa inceapa si campania de vaccinare propriu-zisa.

”Pe 9 septembrie noi avem achizitionarea vaccinurilor pentru gripa, iar dupa 15 (septembrie – n.r.), hai sa spunem 1 octombrie ar trebui sa avem si inceputul acestui, eu stiu, sezon de vaccinare antigripala. Sa se vaccineze persoanele cu risc, copiii, cei care lucreaza in institutii direct cu persoane, cum ar fi in invatamant, cum ar fi in spitale. Noi discutam foarte mult in aceasta vara de prezenta acestui vaccin si vaccinarea antigripala. (…) Avem in acest moment in intentie acest lucru, urmand ca din a doua jumatate a lunii septembrie, cel mai sigur inceputul lui octombrie, sa avem si aceste vaccinari’, a spus Nelu Tataru, marti, la Digi 24, citat si de Agerpres.

Continut educational:

Demnitarul a facut precizari si despre legea vaccinarii.

“Dupa cum ati putut vedea, sunt dezbateri destul de aprinse in Parlament si atunci nu ne ramane decat sa asteptam ca aceasta rezolvare sa o vedem in Parlament. Din discutiile mele cu Comisiile de sanatate din Camera si Senat este o prioritate, dar acolo avem Birouri permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor care decid aprobarea ordinii de zi”, a mai precizat ministrul, conform surselor citate.

Etichete: vaccinare antigripala, vaccin gripal, preventie gripa, vaccinare impotriva gripei 2020

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: