DSU: Precizari despre caietul de sarcini pentru achizitionarea testelor rapide pentru elevi

10/12/2021

DSU: Precizari despre caietul de sarcini pentru achizitionarea testelor rapide pentru elevi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsu-precizari-despre-caietul-de-sarcini-pentru-achizitionarea-testelor-rapide-pentru-elevi/

Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) precizeaza ca reprezentanti din cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania sunt cei care au intocmit caracteristicile din caietul de sarcini elaborat in scopul achizitionarii testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 destinate testarii elevilor.

“In data de 8 octombrie 2021, prin Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 83, s-a aprobat stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgenta medicala de stricta necesitate, constand in teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din proba de saliva, in scopul monitorizarii permanente si eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unitatilor de invatamant. Conform anexei hotararii CNSU amintite, cantitatea necesara a fost stabilitata pentru 70 milioane de astfel de dispozitive medicale. Totodata, conform procedurii, Oficiul National de Achizitii Centralizate – ONAC, desemnat ca institutie abilitata pentru organizarea si derularea procedurilor de atribuire, in vederea incheierii de acorduri-cadru, conform OUG 11/2020, a initiat demersurile necesare realizarii achizitiei de “Teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din proba de saliva”, impartita pe 3 (trei) loturi, semnand mai apoi acordurile cadru cu societatile comerciale castigatoare.”, transmite DSU intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, ca urmare a mai multor informatii aparute in mass-media, conform carora, caietul de sarcini ar fi fost elaborat de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta, precizeaza ca NU reprezentantii DSU sau IGSU au intocmit caracteristicile regasite in caietul de sarcini elaborat in scopul achizitionarii dispozitivelor medicale despre care facem referire, ci reprezentanti din cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), la solicitarea ONAC care prevedea nevoia stringenta de sprijin din partea unor specialisti, in scopul realizarii documentului in discutie.

Ulterior, in baza prevederilor OUG 11/2020, Oficiul National pentru Achizitii Centralizate pune la dispozitia Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta acordurile-cadru atribuite pentru punerea in aplicare a procedurilor specifice.

“Astfel, in luna noiembrie a acestui an, 8 milioane teste de saliva au fost receptionate, conform contactelor semnate cu primele firme castigatoare, incluse in stocurile de urgenta si repartizate, in cel mai scurt timp, catre inspectoratele scolare, la nivel national.”, mai transmite DSU.

DSU reaminteste ca, in conformitate cu art. 4, alin. (2) din OUG 11/2020 privind stocurile de urgenta medicala, precum si unele masuri aferente instituirii carantinei, Oficiul National pentru Achizitii Centralizate este desemnat ca institutie abilitata pentru organizarea si derularea procedurilor de atribuire, in vederea incheierii de acorduri-cadru. Potrivit actului normativ, achizitia produselor pentru acumularea, reintregirea si improspatarea stocurilor de urgenta medicala se realizeaza conform prevederilor legale privind achizitiile publice.

Oficiul National pentru Achizitii Centralizate pune la dispozitia Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta acordurile-cadru atribuite. Monitorizarea acordurilor-cadru si incheierea contractelor subsecvente pentru achizitiile prevazute la art. 4 alin. (2) din OUG nr. 11 din 2020 se realizeaza de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Etichete: teste rapide antigen saliva, teste rapide antigen elevi, DSU

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: