DSP Vrancea solicita ca testarea pacientilor de la Spitalul Judetean sa se faca doar la recomandarea medicului infectionist

13/08/2020

DSP Vrancea solicita ca testarea pacientilor de la Spitalul Judetean sa se faca doar la recomandarea medicului infectionist

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-vrancea-solicita-ca-testarea-pacientilor-de-la-spitalul-judetean-sa-se-faca-doar-la-recomandarea-medicului-infectionist/

Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea solicita medicilor din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) ‘Sf. Pantelimon’ Focsani sa testeze pacientii internati doar dupa ce acestia au fost consultati de medicul infectionist si la recomandarea acestuia. In caz contrar, contravaloarea testului pentru Covid-19 urmeaza sa fie achitata de medicul care a solicitat testarea.

“Va solicitam sa respectati Definitiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus COVID-19 conform recomandarii Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus. Pentru toti pacientii internati in alte sectii decat Sectia de Boli Infectioase se va recolta doar dupa consultul si la recomandarea medicului infectionist. Nerespectarea regulilor metodologice atrage dupa sine achitarea contravalorii efectuarii testarii de catre medicul care a solicitat testarea”, se arata intr-o dispozitie a DSP Vrancea catre SJU Focsani, potrivit Agerpres.

Potrivit directorului adjunct al DSP Vrancea, Janina Lazar, la SJU Focsani s-a observat un numar crescut de probe recoltate fara respectarea recomandarilor din metodologia de supraveghere pentru COVID-19, dar si temporizarea actului medical in asteptarea rezultatului testarii.

“Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, pacientului care nu se incadreaza in definitia de caz nu exista motiv sa i se recolteze test de COVID-19. Trebuie respectata metodologia. Nu poti sa conditionezi actul medical de prezenta unei testari negative pentru COVID-19. La SJU se recolteaza tot ce se interneaza in spital, fara niciun fel de triere a pacientilor, in acest fel fiind temporizat actul medical si consultul. Pacientul nu intra in interventie chirurgicala de urgenta pana nu vine rezultatul testarii. Metodologia prevede o prioritizare a testarilor pentru identificarea virusului SARS-CoV-2. Din acest punct de vedere e o problema. Personalul medical este obligat sa poarte echipament de protectie si sa acorde ingrijiri pacientului care se prezinta in spital”, a declarat medicul Janina Lazar, porivit sursei citate.

Referitor la aceasta situatie, managerul SJU Focsani a spus ca se va consulta cu medicii si va da un raspuns DSP privind testarea pacientilor care se interneaza in spital.

Etichete: testare covid pacienti, metodologie testare covid-19, spitalul judetean vrancea, dsp vrancea

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: