DSP-urile vor emite decizii in cazul romanilor depistati pozitiv, care au refuzat internarea

21/07/2020

DSP-urile vor emite decizii in cazul romanilor depistati pozitiv, care au refuzat internarea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-urile-vor-emite-decizii-in-cazul-romanilor-depistati-pozitiv-care-au-refuzat-internarea/

In cazul persoanelor care au iesit la cerere din spital inainte de a fi vindecate, ori au fost diagnosticate pozitiv si au refuzat internarea, Directiile de Sanatate Publica (DSP-urile) vor emite decizii privind obligativitatea izolarii la domiciliu sau internarea in spital.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Sindromul de burnout

“Prima si cea mai importanta problema este legata de cei peste 4000 de cetateni romani care, fie au iesit la cerere din spital inainte de a fi vindecati, fie au fost diagnosticati pozitiv si nu s-au internat. Pentru aceste cazuri, Directiile de Sanatate Publica (…) vor emite decizii care sa cuprinda, pe de-o parte, obligativitatea izolarii la domiciliu, pe de alta parte, reevaluarea starii de sanatate prin diagnosticare, urmand ca in cazul in care s-au vindecat, testul iesind negativ, normal, sa iasa din izolare, iar in cazul in care sunt pozitivi, daca sunt asimptomatici sa ramana 14 zile in izolare la domiciliu, sub tratament, iar daca au simptome care necesita internarea sa se dispuna prin decizii ale DSP internarea in spital”, a declarat, marti, premierul Ludovic Orban, intr-o declaratie publica.

De asemenea, in cazul persoanelor suspecte de Covid-19, care urmeaza sa fie diagnosticate, tot DSP-urile vor emite decizii de internare pentru diagnosticare.

Etichete: decizii dsp, internare persoane depistate pozitiv covid, diagnosticare covid, izolare la domiciliu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala