DSP Tulcea a solicitat 73 de doze de vaccin anti HPV

09/02/2018

DSP Tulcea a solicitat 73 de doze de vaccin anti HPV

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-tulcea-a-solicitat-73-de-doze-de-vaccin-anti-hpv/


Directia de Sanatate Publica (DSP) Tulcea a solicitat ministerului de resort 73 de doze de vaccin impotriva cancerului de col uterin, dupa ce in ultimii doi ani nicio eleva nu a fost vaccinata.

Directoarea DSP, Mihaela Nicolau, a declarat ca anul trecut, institutia pe care o conduce a derulat, cu sprijinul medicilor de familie, o campanie de promovare a vaccinarii contra infectiei cu virusul Papilloma Uman (Human Papilloma Virus – HPV).

“In 2016 si 2017, nu s-a efectuat nicio vaccinare anti HPV, iar in urma campaniei derulate anul trecut cu sprijinul medicilor de familie am primit 31 de solicitari pentru efectuarea unor vaccinari anti HPV, iar luna trecuta, alte trei”, a afirmat directoarea Nicolau, potrivit Agerpres.

DSP Tulcea nu detine in momentul de fata nicio doza de vaccin anti HPV, astfel ca a cerut sprijin din partea Ministerului Sanatatii. Institutia a solicitat 73 de doze de vaccin.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 4 EMC:

Importanta vaccinarii anti-HPV

Romania este una dintre tarile cu cele mai multe cazuri de cancer de col uterin din Europa, vaccinarea anti HPV, legiferata in calendarul national de vaccinari, fiind una dintre metodele de prevenire a infectiei. Vaccinarea se poate face pe baza cererii depuse de parinti la medicii de familie.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala