DSP Suceava: Fonduri de aproximativ 400.000 de lei pentru vaccinare si prevenirea bolilor transmisibile

04/08/2017

DSP Suceava: Fonduri de aproximativ 400.000 de lei pentru vaccinare si prevenirea bolilor transmisibile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-suceava-fonduri-de-aproximativ-400-000-de-lei-pentru-vaccinare-si-prevenirea-bolilor-transmisibile/

Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava a primit fonduri suplimentare de aproximativ 400.000 de lei pentru derularea programului national de vaccinare si a celui de prevenire si control al bolilor transmisibile.

Potrivit adjunctului DSP Suceava, dr. Catalina Zorescu, fondurile au fost suplimentate de Ministerul Sanatatii pentru doua programe nationale, respectiv 375.000 de lei au fost alocati pentru programul national de vaccinare, initial fiind alocati pentru derularea acestui program 484.000 de lei, si 20.000 de lei pentru prevenirea, supravegherea si controlul bolilor transmisibile, relateaza Agerpres.

Medicul a mai precizat ca fondurile din cadrul programului national de vaccinare sunt destinate pentru plata imunizarilor efectuate de furnizorii de servicii medicale din reteaua de medicina primara, in conditiile in care plata acestor servicii efectuate de medicii de familie a crescut de la 10 lei/vaccin la 25 de lei/vaccin, potrivit noilor norme de aplicare a Programelor Nationale de Sanatate Publica, intrate in vigoare din aprilie 2017.

Conform sursei mentionate, adjunctului DSP Suceava mai spune ca pentru derularea programului national de prevenire, supraveghere si control al bolilor transmisibile, initial au fost fost repartizate fonduri de 50.000 de lei.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: