DSP Suceava face apel la medicii de familie pentru a se implica in programul de depistare precoce a cancerului de col uterin

27/01/2017

DSP Suceava face apel la medicii de familie pentru a se implica in programul de depistare precoce a cancerului de col uterin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-suceava-face-apel-la-medicii-de-familie-pentru-a-se-implica/

stetoscop4-min
Adjunctul DSP Suceava, Catalina Zorescu, face apel la medicii de familie pentru a se implica in programul national de depistare precoce a cancerului de col uterin, in conditiile in care anul trecut au fost testate doar 1.046 de femei dintr-un numar de 1.999 avut in vedere.

Potrivit medicului, anul trecut, fondurile alocate pentru acest program au fost cheltuite doar in proportie de 71%.

Potrivit Agerpres, adjunctul DSP Suceava a precizat ca bugetul initial alocat judetului in 2016 programului de depistare precoce a cancerului de col uterin a fost de 125.000 de lei, din care s-a cheltuit doar 88.000 de lei.

Ea mai spune ca, din 2012 cand a demarat programul national si pana in 2016 au fost testate gratuit 9.327 de femei, cu o scadere importanta anul trecut, fata de 2015, cand s-au inregistrat 2.245 de testari gratuite.

Cele mai bine acoperite zone cu medici de familie implicati in derularea acestui program sunt Suceava, Falticeni si Vatra Dornei si de aceea s-a facut apel la medicii de familie din zonele Radauti, Gura Humorului si Campulung Moldovenesc pentru a se inscrie in derularea programului, mai scrie sursa mentionata.

In judetul Suceava, la sfarsitul anului trecut, erau in evidenta 819 persoane diagnosticate cu cancer de col uterin, pe parcursul anului fiind depistate 54 de cazuri noi.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: