DSP Suceava cere ajutorul Bisericii in campania de vaccinare

26/07/2017

DSP Suceava cere ajutorul Bisericii in campania de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-suceava-cere-ajutorul-bisericii-in-campania-de-vaccinare/

Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava a solicitat sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor in derularea campaniei de vaccinare impotriva rujeolei.

Potrivit adjunctul institutiei, medicul epidemiolog Catalina Zorescu, DSP Suceava a transmis o scrisoare Arhiepiscopiei prin care solicita implicarea slujitorilor Bisericii in popularizarea importantei vaccinarii copiilor.

”Avand in vedere ca in tara noastra evolueaza o epidemie de rujeola, pana in prezent inregistrandu-se peste 8.000 de cazuri si 32 de decese, va aduc la cunostinta ca Ministerul Sanatatii deruleaza o campanie sustinuta de promovare a vaccinarii antirujeolice a copiilor, fiind demonstrata eficienta acestui vaccin in prevenirea imbolnavirilor. Deoarece intotdeauna ati sprijinit demersurile pentru sanatatea populatiei, ne adresam dumneavoastra cu rugamintea ca prin slujitorii bisericii sa fiti alaturi de noi in popularizarea importantei vaccinarii. Ne exprimam convingerea ca doar actionand impreuna, diseminand informatii corecte in randul populatiei, putem contribui la stoparea acestei epidemii”, se arata in scrisoarea transmisa Arhiepiscopiei, potrivit Agerpres.

Tot DSP Suceava a anuntat ca va solicita Colegiului Medicilor Dentisti Suceava si Colegiul Medicilor Dentisti din Romania ridicarea dreptului de libera practica  in cazul unui medic stomatolog din cauza pozitiilor anti-vaccinare.

 

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

  1. axel says:

    in Romania exista notiunea de “recuperare” a vaccinarilor. care or fi cauzele ? parintii care refuza vaccinarea si oricum nu mai vin cu plozii la alte vaccinari ? medicii de familie care nu mai stiu cui si ce sa mai raporteze ? birocratia ajunsa la paroxism ? minciuna ajunsa la paroxism?cum naiba sa ai un program coerent da vaccinare daca de ani de zile aprovizionarea pare facuta ca pentru buticuri, nu ca pentru un program NATIONAL de sanatate.azi avem vaccinuri, maine nu avem si tot asa. e vina DSP-urilor ca aprovizionarea se face centralizat ? mi-e greu sa cred ca unele directii au solicitat vaccinuri si altele nu. raul este tot sus, la MS .nimeni nu vrea sa vada. fiecare ministru nou vine cu ideile si echipa lui. timp pentru preventie si programe nationale nu au. freaca legea vaccinarii de un an si ceva (si va mai dura).nu stie stanga ce face dreapta. va veni toamna-iarna cu alte epdemii. nu toate prevenibile prin vaccinare. ce vor face guvernantii ? vor demite tot poporul. si isi vor face vaccinari intre ei.

  2. SALAGUB says:

    BUNA ZIUA.NU SUNT DE ACORD CU IMPLICAREA BISERICII IN VACCINARE.NU SUNT DE ACORD NICI CU RIDICAREA LICENTEI CULEGULUI MEDIC STOMATOLOG DIN MOLDOVA PE MOTIV CA NU E FAN VACCINARE:EL NU EFECTUEAZA VACCINARI. IN SCHIMB CRED CA EXISTENTA VACCINURILOR AR FI SUFICIENTA,ALATURI DFE EXISTENTA MEDICILOR DE MEDICINA SCOLARA IN RURAL CU CATE 5 -10- 20 DE SCOLI APARTINAND UNUI SINGUR MEDIC SI CU CONSTITUIREA UNOR ECHIPE MOBILE FORMATE DIN ASISTENTII COMUNITARI SI PERSONALȘ INSTRUIT DE LA DSP DOTATE CU LANT FRIG MASINI ETC

  3. Vasiliu Liana says:

    Biserica și popii să-și rezolve problemele lor! Și oricum, nu mi-aș mai lăsa copilul în preajma unui preot. Să se aducă numărul de doze necesar de vaccin, copiii vor fi imunizați conform calendarului și astfel, nu vor mai fi probleme. Nu refuzul părinților de a-și vaccina copiii e problema, ci nepăsarea autorităților răspunzătoare de acest lucru, interesele celor care au distrus Institutul Cantacuzino, nr.7 ca producător de vaccinuri în lume. Nu mai aruncați pisica moartă în curtea altora! Eu sunt medic de familie, lucrez de 30 de ani și niciodată nu am văzut aşa o debandada cu vaccinările. Vin mame care pleacă cu copiii în străinătate și-mi cer avizul de vaccinări. Mi-e jenă de colegii din celelalte tari când trebuie sa scriu aceste avize încarc s-ar crede că imunizarile se fac după ureche. Rușine!Rușine! Rușine!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: