DSP Suceava: Ar trebui o mai mare preocupare din partea medicilor de familie privind campania de vaccinare

09/08/2017

DSP Suceava: Ar trebui o mai mare preocupare din partea medicilor de familie privind campania de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-suceava-ar-trebui-o-mai-mare-preocupare-din-partea-medicilor-de-familie-privind-campania-de-vaccinare/

Conducerea DSP Suceava spune ca in judet exista suficiente doze de vaccin ROR distribuite medicilor de familie si ca acestia ar trebui sa se mobilizeze si sa deruleze o campanie activa de vaccinare.

“La grupa de varsta 5-9 ani sunt copii care nu au nicio doza de vaccin ROR administrata, iar aici merge cel mai greu vaccinarea. Sunt parinti care refuza consecvent vaccinarea copiilor de la nastere. In cursul lunii iulie s-au vaccinat impotriva rujeolei doar 173 de copii din aceasta categorie de varsta, care nu aveau nicio doza de vaccin in antecedente”, a declarat dr. Catalina Zorescu, director DSP Suceava, potrivit Agerpres.

Potrivit statisticilor realizate de institutia mentionata, in Suceava sunt si aproximativ 1.200 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani, inscrisi pe listele medicilor de familie, care nu au administrata nicio doza de vaccin ROR, iar la aceeasi categorie de varsta mai sunt si copii care au doar o doza de vaccin in antecedente.

Conform sursei mentonate, in opinia directorului DSP Suceava, ar trebui sa existe o mai mare preocupare si din partea medicilor de familie in ceea ce priveste campania de vaccinare antirujeolica, motiv pentru care le vor fi trimise adrese prin care vor fi invitati “sa faca un efort in mobilizarea acestor copii, pentru ca, in mod sigur, mai sunt parinti care poate, intre timp, s-au mai razgandit si doresc sa-si vaccineze copiii”.

In judetul Suceava, 12% din numarul total al parintilor care au copiii inscrisi la medicii de familie au semnat ca refuza vaccinarea impotriva rujeolei, iar 30% „au refuzat mascat” imunizarea.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: