DSP Olt: Alte noua cazuri de gripa

15/02/2017

DSP Olt: Alte noua cazuri de gripa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-olt-alte-noua-cazuri-de-gripa/

termometru-min

Directia de Sanatate Publica Olt a anuntat ca au fost confirmate alte 9 cazuri de gripa sezoniera, la pacienti care s-au prezentat la medic saptamana trecuta.

Potrivit unui comunicat al institutiei,  frecventa imbolnavirilor prin infectii respiratorii acute (ARI) a inregistrat o tendinta de crestere.

Conform sursei mentionate, in judetul Olt, cazurile de gripa confirmate in acest sezon rece prin analize de laborator, sunt in numar de a 71, asta dupa ce saptamana trecuta a fost confirmata prezenta virusului gripei sezoniere la noua pacienti cu varste intre 39 si 80 de ani.

Cei mai multi dintre pacientii cu gripa, respectiv 63, au fost tratati la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina si 8 la Spitalul Municipal Caracal.

Trei dintre bolnavii la care a fost confirmata gripa, cu varste peste 60 de ani si cu alti factori de risc (boli cronice), au decedat la spital, unul in a doua jumatate a lunii ianuarie si alti doi in prima saptamana a lunii februarie.

“In saptamana precedenta, s-au inregistrat 1.147 cazuri de infectii respiratorii acute, cu 62 de pacienti internati si 698 de cazuri de pneumonie cu 144 de internari. Frecventa imbolnavirilor prin ARI a inregistrat o tendinta de crestere constanta fata de media ultimelor 3 saptamani”, scrie in comunicatul emis de DSP Olt.

Copiii si tinerii cu varste de pana la 19 ani constituie majoritatea pacientilor diagnosticati cu infectii respiratorii acute si pneumonii, se mai arata in sursa citata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19