DSP Harghita: Medicii de familie raman principalii vaccinatori de acum incolo si contam pe ei

11/05/2022
DSP Harghita: Medicii de familie raman principalii vaccinatori de acum incolo si contam pe ei

DSP Harghita: Medicii de familie raman principalii vaccinatori de acum incolo si contam pe ei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-harghita-medicii-de-familie-raman-principalii-vaccinatori-de-acum-incolo-si-contam-pe-ei/

Medicii de familie vor deveni principalii vaccinatori anti-Covid, iar conducerea DSP Harghita le-a multumit celor care au semnat pana acum contracte cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

”Medicii de familie raman principalii vaccinatori de acum incolo si noi contam pe ei si le multumim tuturor care au semnat pana acum cu Casa de Asigurari. (…) Eu sper ca toti sa se implice, asa cum aceasta vaccinare a devenit la fel ca o vaccinare antigripala sau vaccinarea copiilor, o activitate fara risc. S-a dovedit, avem experienta deja (…) cred ca si medicii de familie care s-au temut si care pana acum nu s-au hotarat sa vaccineze au putut vedea si au destula experienta si, daca nu, pot suna la oricare dintre colegii medici vaccinatori care au fost efectiv pe baricade sa se lamureasca, sa ceara sfatul, ca nu e rusine sa inveti de la altii, si sa dea drumul la activitatea de vaccinare, in sprijinul populatiei. Nu mai este un aflux atat de mare, nu stim daca vor mai fi valuri, speram sa nu mai fie, dar asta este doar o speranta, nu este nicio siguranta, din punct de vedere epidemiologic sunt toate sansele sa mai fie, evolutia asta ne arata. (…) Eu ii rog si pe ei sa se convinga, sa vada exemplele de pana acum, statisticile corecte si din surse sigure, care ne arata clar ca aceasta vaccinare este sigura si ca previne decesul si previne cazurile grave cu complicatiiā€, a precizat sefa Directiei de Sanatate Publica (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi, citat de Agerpres.

In context, ea a facut inca un apel la vacccinare, mai ales in cazul celor care nu au primit nicio doza de vaccin. Acoperirea vaccinala in judetul Harghita este de doar 30%.

”Avem 30% acoperire vaccinala. Este foarte putin, deci, pe plan mondial ne situam la nivelul tarilor care nu au avut vaccin. Desi noi am avut la dispozitie patru vaccinuri, am avut la dispozitie toate formele de vaccinare, si in centre si in spitale si la medici de familie. Asta era de inteles (acoperire vaccinala redusa – n.r.) daca am fi avut probleme de aprovizionare cu vaccin sau probleme de personal. Nu am avut, am avut centre la dispozitie, vaccin, timp, nu avem nicio scuza. (…) Apelul este la vaccinare in continuare, mai ales la persoanele care nu au luat nicio doza. (…) Deci, cei care au doua, trei doze (…) sunt in siguranta pana cand nu scade nivelul de anticorpi, nu stim exact cand va scadea, dar spre toamna probabil va fi nevoie si de o noua doza.”, a mai declarat sefa DSP Harghita, potrivit sursei citate.

De asemenea, ea a mai punctat faptul ca persoanele care doresc sa se vaccineze, dar al caror medic de familie nu este implicat in aceasta activitate se pot adresa oricarui medic vaccinator care are contract cu CJAS.

Etichete: vaccinarea anti-covid, vaccinare anti-covid medici de familie, dsp harghita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: