DSP Bucuresti solicita spitalelor situatia locurilor destinate copiilor cu Covid-19

26/08/2020
DSP Bucuresti solicita spitalelor situatia locurilor destinate copiilor cu Covid-19

DSP Bucuresti solicita spitalelor situatia locurilor destinate copiilor cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-bucuresti-solicita-spitalelor-situatia-locurilor-destinate-copiilor-cu-covid-19/

Coordonatorul DSP Bucuresti, colonelul Ionel Oprea, a solicitat spitalelor din Capitala sa comunice care este capacitatea maxima pentru izolarea copiilor, in cazul in care se vor inregistra multe cazuri de Covid-19 dupa inceperea anului scolar.

“Am dat dispozitie sa se documenteze clar, sa avem informatie, incepand din 10 septembrie, cate paturi sunt si sa cerem din partea acestor spitale sa ne spuna clar care este capacitatea maxima de izolare a copiilor care in mod nefericit vor fi infectati. Trebuie sa ne gandim si la celelalte spitale de pediatrie din Bucuresti. De exemplu, cum este la Grigore Alexandrescu, care e multipavilionar, putem sa discutam acolo daca pot pune la nevoie la dispozitie un pavilion intreg”, a declarat colonelul Ionel Oprea, la postulde radio Europa FM.

Totodata, el a precizat ca nu mai pot fi 30 de copii intr-o clasa.

“Trebuie asa cum s-au facut recomandarile sa se reduca la 15, sa respecte distantarea, trebuie si o ventilatie naturala incat sa nu permita transportul virusilor in cantitate mare”, a mai afirmat coordonatorul DSP Bucuresti, potrivit sursei citate.

Etichete: dsp bucuresti, copii coronavirus, internare spital covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: