DSP Bucuresti: Modul de calcul al incidentei respecta acelasi algoritm din luna martie

27/09/2021
DSP Bucuresti: Modul de calcul al incidentei respecta acelasi algoritm din luna martie

DSP Bucuresti: Modul de calcul al incidentei respecta acelasi algoritm din luna martie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-bucuresti-modul-de-calcul-al-incidentei-respecta-acelasi-algoritm/

Directia de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti precizeaza ca modul de calcul al incidentei cazurilor de coronavirus respecta acelasi algoritm inca din luna martie.

Institutia a facut aceste precizari ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public, inclusiv cele lansate de fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu potrivit carora au fost rezultatele unor teste pozitive s-au “ascuns” pentru a se putea organiza Congresul PNL de la sfarsitul saptamanii trecute.

“Modul de calcul al incidentei cazurilor de coronavirus in functie de care se stabilesc scenariile in care se afla fiecare localitate respecta acelasi algoritm inca din luna martie a acestui an. Atunci s – a convenit de catre conducerea Ministerului Sanatatii ca rata de incidenta sa fie stabilita luand in calcul 14 zile, fara ultimele 3 zile, tocmai pentru ca acele cazuri de infectare cu judet neidentificat sa poata fi alocate si raportate corespunzator. Ca urmare, toate calculele incidentei stabilite in ultimele zile respecta intru totul legislatia in vigoare aplicata pe parcursul intregului an.”, transmite DSP Bucuresti.

DSPMB mai subliniaza ca face aceste precizari pentru a inlatura orice suspiciune cu privire la un calcul eronat, aplicat in mod intentionat, cu privire la rata incidentei.

Premierul Florin Citu, a precizat, luni, ca specialistii sunt cei care trebuie sa se pronunte in privinta modului de calcul al ratei de incidenta si nu persoane care “nu au niciun fel de expertiza” in domeniu.

Etichete: incidenta cazuri covid, mod de calcul incidenta cazuri covid, dsp bucuresti

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Ghete Mihaiela Florentina says:

    Nu cred că este o măsură bună, libera circulație a contacților direcți cu caz de Covid19 pozitivi, chiar dacă sunt vaccinați. Am cazuri care au devenit pozitivi după 3 zile(timp în care au circulat). Propun carantinarea contactelor vaccinați.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: