DSP Botosani: Apel catre medicii de familie sa ajute la triajul pacientilor din UPU

07/10/2021

DSP Botosani: Apel catre medicii de familie sa ajute la triajul pacientilor din UPU

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-botosani-apel-catre-medicii-de-familie-sa-ajute-la-triajul-pacientilor-din-upu/

Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Botosani a lansat un apel catre medicii de familie din judet, in special catre cei care isi desfasoara activitatea in centrele de permanenta, sa sprijine sistemul medical de urgenta in acest val al pandemiei de COVID-19.

Directorul DSP, medicul Monica Adascalitei, spune ca personalul medical din unitatile de primiri urgente este deficitar si epuizat pe fondul activitatii intense de tratare a pacientilor diagnosticati cu noul coronavirus.

“Venim cu propunerea sa cerem sprijinul medicilor de familie din centrele de permanenta sa sprijine UPU. Fluxul de pacienti la UPU si Camera de primiri urgente de la Spitalul Municipal Dorohoi este extrem de mare si medicii au nevoie si de sprijin, pentru ca, dincolo ca de un an si jumatate s-a lucrat la foc continuu, este nevoie si de ajutor, si atunci vom sesiza medicii de familie, cei care sunt in centrele de permanenta, sa vina in sprijinul colegilor de la UPU si Camera de primiri urgente de la Spitalul Municipal Dorohoi, sa vina si ei sa ajute la triajul pacientilor. Adresabilitatea in centrele de permanenta, dupa cum stiti, in mare parte este zero”, a afirmat Adascalitei, director DSP Botosani, potrivit Agerpres.

Ea a mai spus ca deficitul de medici se resimte atat la Unitatea de Primiri Urgente si la Sectia de terapie intensiva, cat si la Sectia de pneumologie sau cea de boli infectioase.

“Deficitul de personal este mare pentru ca, stiti foarte bine, in ultimul an s-au pensionat foarte multi medici. Sunt si medici care au plecat. Avem si un medic de la Sectia de boli infectioase care a plecat la Suceava. Avem si medici din Urgente care, indiferent de motive, s-au transferat in judetele vecine. (…) Sunt cinci medici la Sectia de boli infectioase la Botosani care deservesc toti bolnavii si consulta toti bolnavii care sunt COVID pozitivi, care trec prin Unitatea de Primiri Urgente si ulterior sunt dirijati catre Sectia de boli infectioase pentru consult de specialitate”, a adaugat reprezentantul DSP Botosani potrivit sursei citate.

Etichete: DSP Botosani, medici de familie in unitatile de primiri urgente, medici de familie din botosani

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: