DSP Arges solicita medicilor de familie sa consulte toti copiii sub 2 ani

10/02/2016

DSP Arges solicita medicilor de familie sa consulte toti copiii sub 2 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-arges-solicita-medicilor-de-familie-sa-consulte-toti-copiii-sub-2-ani/

Statistici ingrijoratoare in cazul copiilor cu boli pneumocociceDSP Arges le-a cerut medicilor de familie din judet sa-i consulte pe toti pacientii cu varsta sub doi ani. 12 copii au fost internati in spital pana acum cu o infectie a carei cauza nu a fost inca stabilita.

“S-a luat decizia ca medicii de familie sa consulte copiii si la primele semne de boala, daca medicul nu a ajuns sa-i consulte la domiciliu, sa se prezinte la medicul de familie sau la medicul specialist, ca sa descoperim boala cat mai repede”, a declarat sefa dr. Sorina Hontaru, seful DSP Arges, conform Agerpres.

Tot ea a mai precizat in judet sunt aproximativ sase mii de copii cu varsta sub doi ani.

Conform datelorĀ  oficiale, pana acum, aici s-au inregistrat 12 cazuri de imbolnaviri, in localitati aflate la mare distanta unele de altele.

“Noi suntem inca in ancheta, nu stim cauza imbolnavirii acestor copii. In momentul in care ancheta se va termina, poate reusim sa stabilim cauza acestei patologii. (…) Facem si noi ancheta, si la ‘Marie Curie’ se face o ancheta si vom comunica rezultatele in momentul in care le avem”, a mai spus Sorina Hontaru.

De asemenea, prefectul Mihail Oprescu a convocat o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in cazul copiilor din judetul Arges infectati cu bacteria Escherichia coli, internati in prezent la Spitalul de Copii “Marie Curie” din Bucuresti.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. mirela says:

    Daca pruncul nu are nici un semn de boala, ce a r putea releva examenul medical? O mare aglomerare de mici pacienti, nu reprezinta un factor de transmitere al virozelor respiratorii? Vii cu copilul sanatos, si pleci cu el cu viroza? medicii au plafon la 20 de consultatii pe zi..daca consulta toti copiii mici, cu ceilalti bolnavi, ce fac?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: