DSP Alba si medicii de familie de aici lucreaza si in week-end pentru combaterea imbolnavirilor de rujeola

28/07/2017

DSP Alba si medicii de familie de aici lucreaza si in week-end pentru combaterea imbolnavirilor de rujeola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-alba-si-medicii-de-familie-de-aici-lucreaza-si-in-week-end-pentru-combaterea-imbolnavirilor-de-rujeola/

Personalul medical al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Alba isi prelungeste programul de lucru sambata si duminica, 29 si 30 iulie, pentru combaterea epidemiei de rujeola, decizia fiind luata joi in urma unei intalniri de lucru cu Institutia Prefectului Alba si Casa de Asigurari de Sanatate Alba.

Masura ar putea fi aplicata si saptamana viitoare, in functie de acoperirea vaccinala ce va fi realizata la nivelul judetului, personalul medical considerand ca hotararea este oportuna si “in folosul copiilor si parintilor din judet”, scrie intr-un comunicat al DSP Alba.

“Sambata si duminica, echipe mixte de specialisti din DSP se vor deplasa in teritoriu pentru sprijin si verificare a masurilor luate pentru cresterea acoperirii vaccinale. Unde acoperirea vaccinala este suboptimala se vor lua masuri de sanctionare conform legislatiei in vigoare. In acest weekend voi fi si eu pe teren, alaturi de personalul medical al institutiei, medici de familie si asistenti medicali comunitari”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, potrivit Agerpres.

De asemenea, medicii din institutiile de invatamant si asistentii medicali comunitari vor raporta zilnic actiunile pe care le-au intreprins pentru combaterea epidemiei de rujeola.

DSP Alba a luat masuri pentru limitarea extinderii epidemiei de rujeola si a infiintat sapte centre suplimentare in care pacientii vor fi vaccinati impotriva acestei boli.

Aceste centre vor functiona in orasele Aiud (cartierul Hotar), Sebes (pe strada Campului), Ocna Mures (colonia Monchim) si in comunele Calnic (strada Principala), Hoparta (Casa de Copii Silivas), Ohaba (Ungurei Centru) si Sasciori (Rachita).

DSP Alba continua si actiunile de identificare a comunitatilor vulnerabile si vine in intampinarea celor care inregistreaza o adresabilitate redusa la medicii de familie.

Totodata, institutia deruleaza o campanie de vaccinare impotriva rujeolei ce se desfasoara sub sloganul “Impreuna reusim sa salvam vieti”, medicii deplasandu-se in teritoriu, in zonele afectate de imbolnaviri. “Astfel de actiuni si-au dovedit eficienta, iar in urma lor nu au mai aparut cazuri noi de imbolnaviri”, sustine DSP Alba potrivit comunicatului.

Medicii de familie din judetul Alba detin, potrivit ultimei centralizari, 2.112 de doze de vaccin ROR, impotriva rujeolei, iar in stocurile DSP Alba se afla alte 4.472 de doze.

De la inceputul anului, in judetul Alba au fost confirmate 204 cazuri de rujeola.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: