Dragnea, despre salariile din Sanatate: Noi trebuie sa incepem sa facem comparatie cu decembrie 2016

17/04/2018

Dragnea, despre salariile din Sanatate: Noi trebuie sa incepem sa facem comparatie cu decembrie 2016

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dragnea-despre-salariile-din-sanatate-noi-trebuie-sa-incepem-sa-facem-comparatie-cu-decembrie-2016/


Presedintele Camerei Deputatilor si a principalului partid aflat la guvernare, Liviu Dragnea, a declarat, in contextul protestelor din Sanatate, ca trebuie facuta o comparatie a salariilor cu luna decembrie 2016, mentionand ca nu crede ca exista vreun salariu la vreun bugetar care sa fi scazut fata de acea data.

“Am discutat si ieri si in weekend-ul asta am stat de vorba cu mai multi colegi si cu doamna prim-ministru Dancila si i-am rugat si pe dna Olguta Vasilescu si pe ceilalti colegi din Guvern si pe doamna prim-ministru sa prezinte totusi toate informatiile legate de salarizare. Vorbim de Sanatate, este un domeniu pe care noi l-am pus pe un loc de cinste si in care am hotarat ca statul roman sa investeasca foarte mult, atat in ceea ce priveste nivelul de salarizare, cat si in ceea ce priveste infrastructura de sanatate si anvelopa salariala a crescut de la 8 miliarde lei la 11 miliarde lei, deci discutam de 3 miliarde in plus. Acestia sunt bani care se dau, nu care se iau”, a afirmat Dragnea, dupa sedinta CExN al PSD, potrivit Agerpres.

El a explicat ca si “anvelopa pentru sporuri” a crescut. “De asemenea, la 3 miliarde in plus, anvelopa de 30% alocata pentru sporuri inseamna ca apare un miliard in plus pentru sporuri, deci si anvelopa pentru sporuri a crescut”, a mai adaugat Dragnea.

Potrivit liderului PSD, ministrul Sanatatii trebuie sa se uite cu atentie pe “regulamentele de sporuri”.

“Ramane ca ministrul Sanatatii, impreuna cu sindicatele, am inteles ca au avut mai multe intalniri, sa se uite cu atentie pe regulamentele de sporuri, pentru ca pentru noi este de neacceptat ca situatia in care o suma foarte mare care este alocata pentru cresterea salariilor din Sanatate sa poata sa genereze nemultumiri. (…) Noi trebuie sa incepem sa facem comparatie cu decembrie 2016”, a mai afirmat Dragnea conform Agerpres.

El a sustinut ca, in privinta salarizarii, trebuie pornit de la nivelul decembrie 2016.

“Noi vorbim de ceea ce am spus in campania electorala si de ceea ce acest Guvern si coalitia de guvernare au facut pana la data de astazi. Deci plecam din decembrie 2016, vedem ce nivel de salarizare a fost, ce nivel de salarii a fost si vedem ce este astazi si nu cred ca exista vreun salariu la vreun bugetar care sa fi scazut fata de decembrie 2016”, a mai spus Dragnea.

Acesta a adaugat ca, in privinta regulamentului sporurilor, ministrii Sanatatii si Muncii trebuie sa explice in detaliu, in perioada urmatoare.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Ludwig says:

    Guvernul a exclus medicii de familie de la maririle salariale creind inechitati si nedreptati in salarizarea personalului medical, multi medici de familie sunt medici specialisti primari cu zeci de ani vechime si experienta profesionala nu au beneficiat de nici un spor iar veniturile sunt undeva la 3000-5000 lei/luna rezultand ca rest dupa ce se scad cheltuielile cu impozite si intretinerea cabinetului.Legea cabinetelor medicale si a asistentei primare a fost prost conceputa de la inceput ,se fac acus 20 de ani de furaciune atat a pacientilor cat si a medicilor iar mare parte din cetateni nu sunt interesati si nu cunosc cum functioneaza sistemul…marea majoritate a politicienilor, jurnalistilor, persoane cu functii de conducere, lucratori in justitie, politisti,jandarmi,militari,nu au nevoie de medicina primara, pentru ei nu existam.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: