Dr. Streinu-Cercel: Accesul la serviciile de sanatate in sectorul rural a scazut sub 50%

21/06/2019
Dr. Streinu-Cercel: Accesul la serviciile de sanatate in sectorul rural a scazut sub 50%

Dr. Streinu-Cercel: Accesul la serviciile de sanatate in sectorul rural a scazut sub 50%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-streinu-cercel-accesul-la-serviciile-de-sanatate-in-sectorul-rural-a-scazut-sub-50/

Managerul Institutului ‘Matei Bals’ din Capitala, spune ca accesul la serviciile de sanatate in mediul rural a scazut sub 50% fata de perioada de dinainte de 1989, ceea ce, spune el, este dramatic.

“Daca e sa se faca o comparatie cu sistemul sanitar de dinainte de 1989, practic accesul la serviciile de sanatate in sectorul rural a scazut sub 50%, ceea ce este dramatic. Si vorbim aici de copii, vorbim de vaccinare, vorbim de multe alte lucruri care sunt probleme de asistenta sociala in mare parte”, a declarata Dr. Adrian Streinu-Cercel, potrivit Agerpres.

In cadrul conferintei ‘Credinta si sanatate in satul romanesc’, medicul a apreciat drept fireasca abordarea problemelor din sanatate prin colaborarea cu Patriarhia Romana.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Spondilita anchilozanta

“Este o abordare fireasca. Daca la oras lucrurile cat de cat sunt stabile, in rural, din pacate, lucrurile nu merg bine. Nu peste tot. Sunt zone in care lucrurile sunt asezate si sunt pe fagasul lor, dar in majoritatea zonelor sunt mari probleme. Una dintre probleme este data de lipsa de doctori. Ca atare, personalul medical nu mai este statornic in mediul rural si atunci trebuie sa gasim modalitati prin care sa crestem accesul persoanelor din zona rurala la serviciile de sanatate”, a mai precizat managerul Institutului Matei Bals din Capitala conform sursei citate.

De asemenea, el considera ca remedierea acestor deficiente poate fi rezolvata prin contributia tuturor.

Etichete: servicii medicale, acces servicii medicale, servicii medicale rural, dr streinu-cercel

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: