Dr. Sever Cristian Oana – Scrisoare deschisa catre ministrul Sanatatii

03/02/2014

Dr. Sever Cristian Oana – Scrisoare deschisa catre ministrul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-sever-cristian-oana-scrisoare-deschisa-catre-ministrul-sanatatii/

cristianseveroanaDomnule Ministru,

Dezbaterea publica privind reforma în sanatate s-a incheiat, dar eu personal, in dubla mea caliate de medic si de pacient, am ramas cu cateva nelamuriri. Sper ca macar in ceasul al doisprezecelea sa ma lamuresc.

Intrebarea numarul 1: Asigurarile de sanatate sunt o modalitate comoda de a strange bani la buget, sau sunt o forma de protectie individuala impotriva riscurilor implicate de boala si suferinta? Daca a doua varianta este raspunsul corect, atunci ma astept sa primesc acasa doua exemplare ale contractului de asigurare, iar în clipa cand trimit Casei de Asigurari de Sanatate exemplarul semnat de mine, asigurarea sa intre în vigoare.

Intrebarea numarul 2: Programele nationale de sanatate au rolul de a asigura monopol  unor specialitati medicale, sau de a asigura accesul la tratament pacientilor cu o anumita suferinta? Daca a doua varianta este cea corecta, atunci ma astept in calitate de suferind confirmat si aprobat, sa pot sa-mi ridic reteta de la medicul meu curant, indiferent daca este medicul de familie sau medicul specialist din ambulator sau spital.

Intrebarea numarul 3: Medicul trebuie sa tina pacientul de mana pe perioada suferintei acestuia? Sensul intrebarii sta in faptul ca mult mai frecvent oamenii se simt singuri si nefericiti decat bolnavi. Ca sa reformulez intrebarea, cat timp vom mai amesteca asistenta medicala cu asistenta sociala?

Cu multumiri,
Dr. Sever-Cristian Oana

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: