Dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF: De ce iubesc medicina de familie?

19/05/2014

Dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF: De ce iubesc medicina de familie?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-rodica-tanasescu-presedinte-snmf-de-ce-iubesc-medicina-de-familie/

rtMedicina de familie imi da implinire. Dupa atatia ani, inca ma duc cu placere la cabinet, inca ma bucur cand imi vad pacientii zambind, inca sufar cu suferinta lor, inca sper cu ei si lupt pentru ei.Medicina de familie valorizeaza ce e mai bun in mine : empatie, tenacitate, dorinta de a cunoaste, incapatanarea de a merge inainte, capacitatea de a darui, puterea de a ierta, energia de  a putea, orgoliul constructiv de apartenenta la breasla.

Medicina de familie e mai apropiata de realitatea sufletului

Ca specialitate intre atatea specialitati ale stiintei medicale, medicina de familie are  o nuanta mai empatica, mai apropiata pacientului,  mai apropiata de realitatea sufletului si de speranta oamenilor.

Ce inseamna medicina de familie?

Provocare si dezamagire, noutate si istorie, recunoastere si ignorare, stiinta si compasiune, arta si medicina bazata pe dovezi, toate la un loc si inca atatea altele.

Medicina de familie este atotcuprinzatoare, un caracter interdisciplinar aparte, dar este in acelasi timp un dar specific pentru fiecare pacient in parte.

Meseria mea este o permanenta provocare, o permanenta intrecere cu timpul, cu suferinta sau cu boala.

Intr-o zi obisnuita de cabinet, ma bucur cu o viitoare mamica, alin un pacient incurabil, dojenesc un pacient care isi distruge sansa sanatatii, laud un altul pentru progresele facute, incurajez si explic altuia care sunt pasii de facut, incerc si de multe ori reusesc sa aduc sanatate celorlalti.

Ce alta meserie poate oferi atat de mult unui profesionist?

Fara glorie, fara blitzuri stralucitoare, fara bisturiu sau transplant, medicina de familie aduce, anonim si discret bucuria fireasca  a sanatatii.

Medicina de familie este un brand

Un brand generos, pe care fiecare dintre noi, medicii de familie ai lumii il construim cu drag de meserie si de breasla, zi de zi.

La multi ani, dragi colegi din toata lumea!

Dr. Rodica Tanasescu, presedinte al Societatii Nationale de Medicina Familiei, de Ziua Internationala a Medicului de Familie.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: