Dr. Rodica Tanasescu: Pachetul de servicii medicale poate fi o povara pentru medici si pacienti

01/04/2014

Dr. Rodica Tanasescu: Pachetul de servicii medicale poate fi o povara pentru medici si pacienti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-rodica-tanasescu-pachetul-de-servicii-medicale-poate-fi-o-povara-pentru-medici-si-pacienti/

asigurare-privataNoul pachet de servicii medicale de baza va intra in vigoare de la 1 mai, a confirmat dr. Rodica Tanasescu, presedintele SNMF, prezenta la Medical Forum Targu Mures. Pachetul de baza este agreat de medicii de familie in masura in care vor fi reduse atributiile administrative ale medicului la cabinet, iar pachetul va fi structurat si atent gandit.

Dr. Rodica Tanasescu: Pachetul de baza poate fi o povara de netrecut pentru medici si pacienti

Noul pachet de servicii medicale de baza va mari numarul de servicii medicale preventive si de monitorizare asigurate de catre medicul de familie.

Medicii sunt de acord cu aceste noi atributii in masura in care se vor reduce cele administrative.

“Daca acest pachet de baza pe care-l consideram firesc, se introduce asa cum trebuie, el poate fi un beneficiu in timp pentru pacient si pentru activitatea noastra profesionala. Dar pe de alta parte, daca nu este foarte bine structurat si atent gandit, atunci poate fi o povara de netrecut”, a atras atentia dr. Rodica Tanasescu.

Un nou contract cu CNAS pentru medicii de familie

Dr. Rodica Tanasescu a precizat ca odata cu intrarea in vigoare a noului pachet de baza este posibila semnarea unui nou contract cu Casa, chiar daca exista unul in vigoare pentru intervalul 2013-2014.

Pentru noul contract cu Casa, reprezentantii medicilor de familie au discutat cu CNAS in vederea eliminarii unor sanctiuni prevazute pe care le considerau nejustificate si aberante.

“Deocamdata proiectul de contract l-am discutat si am reusit sa amelioram anumite aspecte, mai ales legate de sanctiuni, care erau aberante si incalcau in mod cu totul deosebit linistea profesionala a medicului, pentru ca se amestecau unele sanctiuni financiare cu altele, legate de valoarea prescriptiilor si asa mai departe. Erau lucruri nepotrivite, dar impreuna am convenit sa le aducem la un nivel normal”, a explicat presedintele SNMF.

Dezbatere publica pentru pachetul de baza si contractul-cadru

Ministerul Sanatatii a anuntat pentru ziua de joi o dezbatere publica avand ca tema proiectul de hotarare a Guvernului pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale si a contractului-cadru care reglementeaza serviciile medicale acordate in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru 2014-2015.

Recomandarile pentru acest proiect pot fi trimise pana miercuri la adresa de email propuneri@ms.ro.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial