Dr. Mihai Craiu, despre preventia anti-Covid: Masca este absolut esentiala in interior

06/09/2021
Dr. Mihai Craiu, despre preventia anti-Covid: Masca este absolut esentiala in interior

Dr. Mihai Craiu, despre preventia anti-Covid: Masca este absolut esentiala in interior

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-mihai-craiu-despre-preventia-anti-covid-masca-este-absolut-esentiala/

Medicul pediatru Mihai Craiu spune ca purtarea mastilor de protectie in spatiile din interior scade incarcatura transmiterii virale. Doctorul a enumerat si studii in acest sens.

“Masca este foarte importanta. Stim din studiile experimentale pentru gripa ca particulele, in functie de tipul de eveniment, fie vorbit, fie cantat, fie stranutat, putem sa transmitem aceste picaturi purtatoare de virus la distanta mai mari de doi metri. Exista dovezi ca folosirea mastilor poate sa scada incarcatura transmiterii virale, adica doza infectanta. Daca adaugam o masca pe oricare – fie pe transmitator, fie pe expus – se observa o scadere a incarcaturii virale si daca si celalalt poarta masca, evident ca scade si mai mult aceasta incarcatura virala. Daca toate persoanele poarta masca corect in interior tot timpul cat stau in interior, exista o minoritate de persoane care ar putea fi infectate, dar sunt atat de putine, incat este absolut rational sa existe acele recomandari de obligativitate de purtarii mastii. Masca este absolut esentiala” a precizat Dr. Mihai Craiu in cadrul unei dezbateri organizata de Salvati Copiii Romania.

Totodata, specialistul a facut referire si riscul de deces in urma complicatiilor generate de infectia cu SARS-CoV-2 la copii.

“Mesajul cel mai important care trebuie transmis catre parinti este ca toate analizele epidemiologice, inclusiv aceasta prestigioasa publicatie European Journal Academiology, care a evaluat studiile stiintifice publicate pana la finalul anului trecut in ceea ce priveste impactul varstei asupra severitatii imbolnavirii si asupra evolutiei bolii, spun ca riscul de a deceda ca urmare a unor complicatii generate de infectia cu SARS-CoV-2 este foarte redus la copii”, a mai precizat Dr. Craiu.

Etichete: dr mihai craiu, pediatru mihai craiu, masca in interior, risc deces copii covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: