Dr. Maria Mota: Dorim toti registru national pentru diabet

15/04/2016

Dr. Maria Mota: Dorim toti registru national pentru diabet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-maria-mota-dorim-toti-registru-national-pentru-diabet/

INSULINA-NOU-DIABETDr. Maria Mota, medic primar specialitatea diabet, nutritie si boli metabolice, a afirmat vineri, 15 aprilie, ca nu exista o situatie de ultima ora privind numarul de pacienti cu diabet.

“Dorim toti registru national pentru diabet. Cam de 15 ani, facand parte si din comisiile de la minister, pe o perioada lunga de timp, pana in urma cu doi ani, am facut tot ce era posibil pentru un registru la nivel national. Cand ne apropiam de finalizare, aparea ceva. Eu am convingerea ca nu se doreste un registru la nivel national. Care este exact motivul, nu as putea sa va spun, probabil pentru a nu se vedea ca numarul de pacienti este extrem de mare, ca este nevoie de fonduri si de personal, poate pentru acest lucru, poate pentru faptul ca este greu sa secretizezi datele si un numar tot mai mare de pacienti nu vrea sa se stie ca sufera de aceasta boala. De fapt, sunt si niste reglementari foarte dure referitoare la secretizarea datelor. Ideea unui registru national mi se pare tot mai indepartata. Eu nu cred ca se va realiza, insa majoritatea judetelor au registre judetene”, a declarat  prof. univ. dr. Maria Mota, conform Agerpres.

Tot ea a mai precizat ca numarul pacientilor tratati in cabinetele policlinicilor si in spitalele de stat este mult mai mare fata de cel al pacientilor tratati in cabinetele private.

Medicii de familie au la dispozitie patru cursuri online si gratuite despre diabet, fiecare curs fiind creditat cu cate 10 puncte EMC.

Pentru a accesa cursurile, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: