Dr. Maria Mota: A scazut media de varsta pentru diabetul de tip II din cauza obezitatii

13/11/2018
Dr. Maria Mota: A scazut media de varsta pentru diabetul de tip II din cauza obezitatii

Dr. Maria Mota: A scazut media de varsta pentru diabetul de tip II din cauza obezitatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-maria-mota-a-scazut-media-de-varsta-pentru-diabetul-de-tip-ii-din-cauza-obezitatii/

Medicii atrag atentia ca in ultimii ani a scazut pragul de varsta al persoanelor diagnosticate cu diabet de tip II. Potrivit specialistilor, sunt tot mai multe cazurile in care aceasta afectiune este intalnita in cazul copiilor, in special din cauza obezitatii si a lipsei de activitati fizice.

“Copiii din ziua de azi nu se mai joaca. Cand aveam 10 ani saream coarda si jucam sotron. Astazi, coplesiti fiind de elementele informatice, copiii au uitat  sa se joace. Din cauza cresterii numarului de cazuri de obezitate a scazut si media de varsta pentru diabetul de tip II. Inainte limita de varsta la care aparea diabetul era de 40 de ani. Dupa aceea a scazut progresiv la 35 de ani. Inainte diabetul era o boala a bunicilor, apoi a devenit o boala a parintilor iar acum este si o boala a copiilor – mai putin in Europa, si mai putin in Romania, dar des intalnita in Pacificul de Vest. Acolo peste jumatate dintre copii au diabet de tip II’, a declarat presei prof.univ.dr. Maria Mota, medic primar specialist in diabet nutritie si boli metabolice, citata de Agerpres.
 
De asemenea, medicul specialist a atras atentia ca tipul II de diabet reprezinta un risc cardiovascular foarte inalt.
“In Romania sunt 62 de copii sub 18 ani care sufera de diabet de tip II si 3.440 de copii au diabet zaharat de tip I. E posibil ca in realitate numarul sa fie mult mai mare”, a mai declarat Maria Mota conform sursei mentionate.

Continut educational:

 
Anual, la data de 14 noiembrie, la initiativa Federatiei Internationale de Diabet (IDF) si cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, se marchaza Ziua Mondiala a Diabetului.
 
Medicii de familie si nu numai, au la dispozitie 7 cursuri online, gratuite, realizate cu sprijinul celor mai de seama specialisti in domeniu. Toate cursurile sunt creditate cu puncte EMC.
Pentru a vedea cursurile despre diabet, click AICI.
 
 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: