Dr. Ciuhodaru: Toti romanii sa poata beneficia gratuit de testare – singura optiune pentru a reveni la viata de dinainte

05/03/2021
Dr. Ciuhodaru: Toti romanii sa poata beneficia gratuit de testare – singura optiune pentru a reveni la viata de dinainte

Dr. Ciuhodaru: Toti romanii sa poata beneficia gratuit de testare – singura optiune pentru a reveni la viata de dinainte

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-ciuhodaru-toti-romanii-sa-poata-beneficia-gratuit-de-testare-singura-optiune-pentru-a-reveni-la-viata-de-dinainte/

Singura optiune sanatoasa pentru a reveni cat mai rapid la viata noastra de dinainte de pandemie ca toti romanii sa poata benefia gratuit de testare, spune Dr. Tudor Ciuhodaru.

Potrivit unei postari pe pagina de Facebook a medicului, planul B pe care il spune ca il propune de aproape un an in Romania, bazat pe testare extinsa gratuita, a fost adoptat in noua trategia de combatere a coronavirusului la nivel european si se aplica acum in Germania.

Se aude domnule ministru? La ei se poate, noi ce mai asteptam?! Eu zic ca se poate.”, scrie Dr, Ciudodaru.

Medicul da si niste explicatii in acest sens:

(1) Strategia de relaxare/functionare (inclusiv a scolilor) din Germania se va baza pe efectuarea masiva de teste rapide. Distribuirea in mari cantitati a acestor teste rapide, asteptate curand in farmacii, va permite in lunile urmatoare reducerea evolutiei pandemiei.
(2) Obiectivul este ca pana la inceputul lunii aprilie toata populatia germana (peste 80 de milioane de locuitori) sa poata fi testata regulat si gratuit.
(3) Intregul personal al scolilor si gradinitelor germane, precum si elevii, vor avea acces saptamanal la teste antigen, la fel cum procedeaza alte tari (Austria).
(4) Companiile vor putea sa-si testeze salariatii care vin la serviciu.
Ma pot doar intreba retoric
1. De ce la un an de la debutul acestei pandemii nu avem nici dorinta si nici putinta de a face gratuit aceste teste tuturor romanilor in sistemul sanitar de stat?
2. De ce in scoli au fost utilizate doar 0,34% (!!!) din testele distribuite?
3. De ce au interzis comercializarea testelor rapide in farmacii?
4. De ce vaccinarea e gratuita dar testarea e pe bani grei?”, scrie dr Tudor Vciuhodaru in postarea pe pagina lui de Facebook.

El adauga ca: “puteam sti exact ce resurse medicale trebuie alocate dar si momentul relaxarii, o relaxare corecta bazata pe stiinta, dar din nefericire pentru noi toti –acel plan B – de testare extinsa a celor suspecti/expusi/ asimptomatici (inclusiv testele rapide) inca nu se aplica.”.

De altfel, in opinia specialistului, “nu numai ca majoritatea reactiilor au fost tardive si mai mult pompieristice decat stiintifice dar nici acum nu vedem semne de trezire in ceea ce priveste prevenirea unor astfel de situatii. Adica testarea larga a populatiei (inclusiv cu teste rapide)”.

Incepand de ieri testele rapide se pot achizitiona din nou din farmacii. Cat timp refuza planul B –testeaza cat vor ei, ce vor ei, se infecteaza cat vor ei, raporteaza ce vor ei doar pentru a-si acoperi masurile aberante (inclusiv restrictionarea accesului la sanatate).”, a mai afirmat Dr. Ciuhodaru.

Etichete: tudor ciuhodaru, testare gratuita covid-19, teste rapide coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: