Dr. Adrian Marinescu: 90% dintre retetele de antibiotic se scriu in afara spitalului

02/03/2022
Dr. Adrian Marinescu: 90% dintre retetele de antibiotic se scriu in afara spitalului

Dr. Adrian Marinescu: 90% dintre retetele de antibiotic se scriu in afara spitalului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-adrian-marinescu-90-dintre-retetele-de-antibiotic-se-scriu-in-afara-spitalului/

Potrivit statisticilor, aproape 90% dintre retetele de antibiotice se scriu in afara spitalului, spune Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului National de Boli Infectioase ‘Matei Bals’ din Capitala, relateaza Agerpres.

“In momentul in care vorbim de sectiile de Terapie intensiva, este clar ca vorbim despre un procent cam de 10% pentru aceste infectii asociate actului medical. In Romania este o subevaluare si speram ca acest lucru sa se schimbe in curand. (…) Practic, in Europa aceste infectii sunt luate ca atare. Sigur, exista programe care sa le combata, dar nu inseamna ca se face o legatura de cauzalitate si nu exista o vina din partea personalului medical. Este adevarat, fiecare caz in parte poate fi discutat, dar sunt situatii rare. Daca vorbim de rezistenta la antibiotice, ea nu numai ca nu se refera la specialitatea de boli infectioase, dar nu se refera doar la spital. Statisticile ne spun ca 90% dintre retetele de antibiotic se scriu in afara spitalului la nivel de medicina primara, medici care nu sunt in spital”, a precizat Dr. Marinescu in cadrul unei conferinte, conform sursei citate.

Potrivit acestuia, indiferent de sectie si de spital exista infectii asociate actului medical.

“Legat de infectiile asociate actului medical, sa luam in calcul ca indiferent de sectie, de spital, oriunde aceste infectii exista. Plecand de la realitate, sa vedem ce putem sa facem. Probabil ca peste niste ani de zile am putea sa tragem linie si sa spunem ca intr-adevar lucrurile ajung sa stea mai bine”, a mai sustinut Marinescu.

Etichete: antibiotice, retete de antibiotice, dr adrian marinescu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: