Dr. Adina Geoana: Sunt multe spitale care interneaza pacienti fara a avea personal calificat sau dotarea necesara

29/01/2016

Dr. Adina Geoana: Sunt multe spitale care interneaza pacienti fara a avea personal calificat sau dotarea necesara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-adina-geoana-sunt-multe-spitale-care-interneaza-pacienti-fara-a-avea-personal-calificat-sau-dotarea-necesara/

spital-newCompetenta spitalelor nu este stabilita in Romania, astfel incat multe unitati interneaza pacienti fara a avea personal calificat pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta acestia.

“Competenta spitalelor nu este stabilita. Exista un criteriu de clasificare, dar nu are nimic de a face cu competenta. (…) Sunt multe spitale care interneaza pacienti fara a avea personal calificat sau dotarea necesara pentru a rezolva toate problemele. Ii tin si ii trimit mai departe, in cel mai fericit caz stationar, de multe ori agravat si, evident, cu costuri suplimentare”, a afirmat dr. Adina Geana de la Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar, conform Agerpres.

Dr. Geana mai precizeaza ca pachetul de servicii medicale nu face o diferentiere intre rezultatele muncii efective a cadrelor medicale. Astfel, a sustinut ea, principalul motiv pentru care medicii romani pleaca in strainatate nu este cel financiar.

“Sa stiti ca nu sunt ipocriti cand spun ca primul motiv pentru care pleaca nu este neaparat cel financiar. E adevarat ca si acesta este important si ca in Romania stam prost din acest punct de vedere. Primul motiv pentru care pleaca este recunoasterea lor profesionala si a performantelor pe care ei le au, atat cat le au. Este un lucru pe care pachetul nostru de servicii nu il are in vedere: acelasi tarif, indiferent ca pacientul s-a externat vindecat, ameliorat, agravat sau decedat. Nu e corect sa nu avem in vedere, intr-o cat de mica masura, prin pachetul de servicii, o diferentiere in functie de rezultatul serviciului”, a mai adaugat ea.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga