Doze de vaccin pierdute prin neutilizare | Pot fi imputate cadrelor medicale

17/08/2021
Doze de vaccin pierdute prin neutilizare | Pot fi imputate cadrelor medicale

Doze de vaccin pierdute prin neutilizare | Pot fi imputate cadrelor medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/doze-de-vaccin-pierdute-prin-neutilizare/

Ancheta intr-un centru de vaccinare impotriva Covid-19, unde s-au pierdut aproape 180 de doze de vaccin ( 179 mai exact) prin neutilizare.

In acest caz, este vorba de Centrul de vaccinare din localitatea Bucecea din Botosani.

Dumnealor au spus ca anumite doze s-au pierdut prin faptul ca au venit persoane la finalul programului si au solicitat vaccinarea. In momentul in care se deschide un flacon, pentru o singura persoana, celelalte se pierd. La Moderna sunt noua doze si pana dimineata trebuia date la doze pierdute. Noi am demarat aici o ancheta. Este o ancheta in desfasurare”, a declarat directorul DSP Botosani, medicul Monica Adascalitei, citata de Agerpres.

De altfel, conducerea Directiei ia in calcul inclusiv varianta imputarii dozelor de vaccin pierdute si chiar inchiderea centrului.

Pana in prezent, de la inceputul campaniei de vaccinare anti-Covid, la nivelul judetului Botosani s-au pierdut putin peste 600 de doze de vaccin.

De cealalta parte, de curand, la Arad, conducerea DSP a anuntat ca va permite medicilor de familie sa nu mai tina cont de formarea grupurilor de persoane pentru vaccinarea anti-Covid, ci sa vaccineze pe oricine solicita.

Etichete: doze de vaccin neutilizate, doze de vaccin anti-covid, doze de vaccin anti-covid intr-un flacon, dsp botosani

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: