Doua vaccinuri Sinopharm impotriva Omicron au primit unda verde pentru testele clinice

19/04/2022
Doua vaccinuri Sinopharm impotriva Omicron au primit unda verde pentru testele clinice

Doua vaccinuri Sinopharm impotriva Omicron au primit unda verde pentru testele clinice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/doua-vaccinuri-sinopharm-impotriva-omicron-au-primit-unda-verde-pentru-testele-clinice/

Doua vaccinuri dezvoltate de China National Biotec Group (CNBG) impotriva variantei Omicron au primit aprobarea pentru teste clinice ca doze booster, a anuntat subsidiara Sinopharm, potrivit Reuters.

Cele doua vaccinuri candidate, ambele continand corp viral inactivat al variantei Omicron si fiind similare cu cele doua vaccinuri Sinopharm folosite in China, vor fi testate pe persoane adulte care au primit deja doua sau trei doze de vaccin, conform unui comunicat al CNBG. In document nu se precizeaza ce alte vaccinuri au primit participantii la teste si nici care va fi numarul acestora, relateaza si Agerpres.

Potrivit surselor citate, un studiu realizat in China arata ca o a patra doza a unui vaccin BBIBP-CorV, un vaccin Sinopharm existent, nu a dus la o crestere semnificativa a nivelului de anticorpi impotriva Omicron atunci cand este administrata la sase luni dupa cea de-a treia doza de rapel.

In contextul in care cea de-a patra doza a vaccinurilor anti-COVID-19 existente nu a dus la atingerea nivelurilor de anticorpi produse dupa cea de-a treia doza, cercetatorii sunt de parere ca noile vaccinuri vor oferi o mai buna alternativa ca viitoare doze “booster”.

Etichete: vaccinuri anti-Covid, vaccinuri omicron, vaccinuri sinopharm

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: