Doua sute de milioane de europeni au fost vaccinati impotriva Covid-19

23/07/2021
Doua sute de milioane de europeni au fost vaccinati impotriva Covid-19

Doua sute de milioane de europeni au fost vaccinati impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/doua-sute-de-milioane-de-europeni-au-fost-vaccinati-impotriva-covid-19/

Doua sute de milioane de europeni au fost complet vaccinati impotriva COVID-19, adica peste jumatate din populatia adulta, a anuntat Comisia Europeana, care a fixat obiectivul ca 70% dintre adulti sa fie vaccinati in aceasta vara, relateaza AFP si Agerpres.

“Pana acum, 200 de milioane de persoane s-au vaccinat complet in Uniunea Europeana”, au declarat reprezentanti ai Comisiei Europene in cadrul unei conferinte de presa.

Numarul corespunde “unui procent de 54,7% dintre adulti” complet vaccinati, adica primind cele doua doze de vaccin necesare sau una singura in cazul serului de la Johnson & Johnson.

“Avem 68,4% dintre adulti in UE care au primit deja prima doza”, a adaugat purtatoarea de cuvant a insitutie.

“In prezent, suntem printre regiunile din lume care au vaccinat cel mai mult. Insa este important ca aceste progrese sa fie raspandite intr-un mod mai echilibrat pentru a nu exista insule unde virusul sa se poata raspandi si sa sufere mutatii”, a adaugat ea.

Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anuntat la 10 iulie ca UE dispune de suficiente doze pentru a vaccina “cel putin 70% din populatia adulta in aceasta luna”, mai relateaza sursele citate.

Etichete: vaccinare anti-covid, persoane vaccinate in europa, comisia europeana

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: