Dosar penal la un liceu. O profesoara bolnava de TBC si 60 de copii testati pozitiv

19/01/2017

Dosar penal la un liceu. O profesoara bolnava de TBC si 60 de copii testati pozitiv

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dosar-penal-la-un-liceu-o-profesoara-bolnava-de-tbc-si-60-de-copii-testati-pozitiv/

Dosar penal in rem pentru “zadarnicirea combaterii bolilor” deschis de Politia din Sacele la un liceu unde o profesoara a fost diagnosticata cu TBC, iar 60 de copii au testati pozitiv.

Profesoara a anuntat pe data deĀ  26 decembrie 2016 ca a fost diagnosticata cu TBC, dar masurile impotriva bolii au fost luate abia saptamana trecuta, cand a inceput scoala.

Oamenii legii urmeaza acum sa stabileasca daca profesoara a ascuns boala pana la momentul anuntului sau daca institutia de invatamant a luat toate masurile necesare in acest caz.

Pana acum, 202 elevi si 91 de profesori si membrii ai personalului auxiliar au fost testati, iar in 60 de cazuri testul IDR fiind pozitiv.

Cei 60 de copii depistati pozitiv vor face teste suplimentare si radiografii, urmand ca medicii sa stabilieasca daca se impune sa urmeze vreun tratament. Pe langa acestia, mai sunt 65 de elevi care nu au fost inca testati pentru ca au lipsit de la cursuri, insa vor fi examinati in perioada urmatoare, relateaza Mediafax.

De asemenea, si Directia de Sanatate Publica va verifica modul in care a fost facuta dezinfectia in unitatea de invatamant.

Potrivit sursei mentionate, profesoara de engleza de la liceu, originara din judetul Prahova, a anuntat conducerea unitatii de invatamant, la sfarsitul anului trecut, ca a fost diagnosticata cu TBC, iar ancheta epidemologica la liceu a fost deschisa imediat dupa inceperea scolii.

Femeia este in prezent internata la un spital din judetul Prahova, fiind in concediu medical pentru sase luni.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: