Doar trei din zece copii infectati cu HIV primesc tratament

21/11/2013

Doar trei din zece copii infectati cu HIV primesc tratament

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/doar-trei-din-zece-copii-infectati-cu-hiv-primesc-tratament/

De ce nu se drogheaza politicienii2Numarul persoanelor infectate cu HIV la nivel mondial este inca ingrijorator. Conform statisticilor, exista chiar o tendinta de crestere a imbolnavirilor de HIV in Europa de Est si Asia Centrala, cu o rata de crestere de 13% din 2006. La nivel mondial, 35,5 milioane de persoane sunt infectate cu HIV.

Doar 34% dintre bolnavii de HIV cer tratament

Numarul mare de bolnavi cu HIV care nu cer tratament sau care nu stiu ca au aceasta boala determinca ca lupta impotriva HIV la nivel mondial sa piarda teren.

Specialistii considera ca noile cazuri de imbolnavire apar tocmai in zonele in care grupurile cu un risc ridicat de imbolnavire cu HIV sunt marginalizate, precum homosexualii, transsexualii sau persoanele care consuma droguri.

“Desi s-au inregistrat progrese rapide in mare parte a lumii, exista semne ingrijoratoare care indica faptul ca unele regiuni nu sunt in pozitia de a indeplini angajamentele mondiale de prevenire a infectarii cu HIV”, a precizat Michel Sidibe, directorul executiv al ONUSIDA.

In ce cazuri riscul infectarii cu HIV este mai mare

10% din totalul bolnavilor de HIV il reprezinta persoanele care isi injecteaza droguri, procentul fiind de 5% in Europa de Est si 28% in Asia.

Un risc crescut al infectarilor cu HIV exista in tarile unde se semnaleaza “practice sexuale cu risc”, precum Burkina Faso, Congo, Africa de Sus, Congo, Nigeria, Senegal, Uganda.

In cazul copiilor ca grupuri vulnerabile de a fi infectati cu HIV, se semnaleaza un procent ridicat in tarile cu un factor de risc ridicat.

Ingrijorator este faptul ca, in aceste tari, doar trei din zece copii mai mici de 15 ani primesc tratament. Statisticile arata cad doar 34% dintre copii primesc tratament, fata de 64% dintre adulti care urmeaza un tratament impotriva HIV.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: